Προσεχώς στα φαρμακεία και η συσκευή ανάγνωσης του Libre

στα φαρμακεία η συσκευή ανάγνωσης του libre
στα φαρμακεία η συσκευή ανάγνωσης του libre

Και οι συσκευές ανάγνωσης του Freestyle Libre πρόκειται να διατεθούν στα φαρμακεία, σύμφωνα με ενημερωτική επιστολή που έστειλε ο ΠΦΣ στους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας. Μέχρι σήμερα, τις συσκευές αυτές τις διαθέτει απευθείας η εταιρία στους ασθενείς. 
Οι αισθητήρες γλυκόζης του Libre είχαν αρχίσει να διατίθενται στα φαρμακεία από τις 18 Απριλίου, ενώ στις αρχές του έτους και μετά από μεγάλη περίοδο αναμονής, αποζημιώθηκε το σύστημα από τον ΕΟΠΥΥ.  
Αυτή τη στιγμή, η συσκευή αποζημιώνεται για τους ασφαλισμένους ασθενείς άνω των 4 ετών που πάσχουν από διαβήτη τύπου 1 .  
Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε πότε θα αρχίσει η διάθεση, πάντως, όπως αναφέρεται στην επιστολή, δεν έχει ακόμη λυθεί το θέμα της τιμολογιακής πολιτικής του προϊόντος. 

Πηγή: pfs.gr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
αναλώσιμα διαβήτη
Περισσότερα

Κατεπείγουσα επιστολή της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ προς τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας για την επιβολή συμμετοχής 25% σε υγειονομικό υλικό που προμηθεύτηκε άτομο με διαβήτη τύπου 2

Κατεπείγουσα επιστολή με θέμα: «Άμεσες και αναγκαίες τροποποιήσεις της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ στο νέο Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ)» απέστειλε…