Σούπα βελουτέ με καρότο και κόλιανδρο 

Σούπα βελουτέ με καρότο και κόλιανδρο
Σούπα βελουτέ με καρότο και κόλιανδρο

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα : 122 θερμίδες, γρ. λίπος, 21,3 γρ. υδατανθράκων, 2,2 γρ. πρωτεΐνη.
Συστατικά 

  • 680γρ. καρότα  
  • 1 μικρό λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο 
  • 4 φλυτζάνια ζωμός κοτόπουλου 
  • ¼ κ.γ. αλεσμένοι σπόροι κόλιανδρου 
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • Αλάτι και πιπέρι 
  • Φρέσκος κόλιανδρος για γαρνύρισμα 

Εκτέλεση 

  1. Ξεφλουδίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια για να βράσουν πιο γρήγορα. 
  2. Σε μεσαίο τηγάνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρεμύδι και τα σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διαφανές. Προσέχουμε όμως να μην καεί. 
  3. Προσθέτουμε τα καρότα, τρία φλυτζάνια ζωμό κοτόπουλου και τα αφήνουμε να βράσουν για δέκα περίπου λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα. 
  4. Χρησιμοποιώντας ράβδο, λιώνουμε το μείγμα μέχρι να έχει την υφή πηχτής σούπας. Αν θέλετε προσθέτετε κι άλλο ζωμό.  
  5. Ξαναβάζουμε το μείγμα στο τηγάνι, προσθέτουμε κόλιαντρο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. 
  6. Σερβίρουμε σε μπολ σούπας και γαρνύρουμε με φρέσκο κόλιανδρο.  

Πηγή: ontrackdiabetes.com

 

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα