Κολοκυθάκια γεμιστά με ρεβίθια και μανιτάρια Κολοκυθάκια γεμιστά με ρεβίθια και μανιτάρια
Κολοκυθάκια γεμιστά με ρεβίθια και μανιτάρια  Ανά μερίδα: Θερμίδες: 107 , 2,7 γρ. λίπος, 18,4 γρ. υδατάνθρακες, 4,5 γρ. πρωτεΐνη,  0 mg χοληστερίνη, 170 mg νάτριο,   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ  4 κολοκυθάκια κομμένα στη μέση ... Κολοκυθάκια γεμιστά με ρεβίθια και μανιτάρια

Κολοκυθάκια γεμιστά με ρεβίθια και μανιτάρια 

Ανά μερίδα: Θερμίδες: 107 , 2,7 γρ. λίπος, 18,4 γρ. υδατάνθρακες, 4,5 γρ. πρωτεΐνη,  0 mg χοληστερίνη, 170 mg νάτριο,  

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 

4 κολοκυθάκια κομμένα στη μέση 

κ.σ. ελαιόλαδο 

1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι 

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 

225 γρ. μανιτάρια κονσέρβα ψιλοκομμένα 

κ.γκόλλιανδρο σε σκόνη 

1 ½ κ.γ. κύμινο σε σκόνη 

430 γρρεβίθια στεγνά 

½ λεμόνι, το χυμό του 

κ.γ. ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός 

Αλάτι (όσο μας αρέσει) 

Μαύρο πιπέρι (όσο μας αρέσει) 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς και λαδώνουμε ένα ταψί. 
  1. Κόβουμε τη σάρκα από το κολοκυθάκι, την ψιλοκόβουμε και την βάζουμε στη άκρη. Βάζουμε το κομμάτι με τη φλούδα στο ταψί.  
  1. Ζεσταίνουμε λάδι σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 5 λεπτά, μετά προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.  
  1. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κολοκυθάκι και σοτάρουμε για 5 λεπτά.  
  1. Προσθέτουμε το κόλλιανδρο, το κύμινο, τα ρεβίθια, το χυμό του λεμονιού, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.  
  1. Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με το μείγμα. 
  1. Ψήνουμε τα γεμιστά κολοκυθάκια σε προθερμασμένο φούρνο για 30 με 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια.  

Πηγή: www.allrecipes.com

Shares
Αποδοχή
Η ιστοσελίδα glykouli.gr χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση των υπηρεσιών της. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Shares