Συνεργασία της Medtronic με την Tidepool

Συνεργασία Medtronic Tidepool
Συνεργασία Medtronic Tidepool

Η Medtronic και η Tidepool, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει ως στόχο να αξιοποιήσει κατάλληλα τα δεδομένα που υπάρχουν σχετικά με το διαβήτη, συμφώνησαν να συνεργαστούν ώστε να δημιουργήσουν ένα δια λειτουργικό αυτοματοποιημένο σύστημα αντλίας ινσουλίνης.
Η Medtronic πρόκειται να δημιουργήσει μια αντλία Mini Med με δυνατότητα σύνδεσης μέσω Bluetooth, που θα είναι συμβατή με το βρόγχο Tidepool Loop, μια εφαρμογή ανοιχτού κώδικα για αυτοματοποιημένη παροχή ινσουλίνης. Η εφαρμογή, που αυτή τη στιγμή αναπτύσσεται από την Tidepool θα είναι συμβατή με τα iPhone και Apple Watch.
Ως μέρος της συμφωνίας, η Medtronic θα παρέχει οικονομική υποστήριξη στην Tidepool για την ανάπτυξη της εφαρμογής και θα δημιουργήσει ένα κιτ αναπτυξης λογισμικού που θα επιτρέπει την επικοινωνία της αντλίας με το iPhone. Και οι δύο εταιρίες θα έχουν στενή συνεργασία με τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφών και Φαρμάκων (FDA) ώστε να λάβουν έγκριση και για την εφαρμογή Tidepool Loop και για την μελλοντική αντλία Mini Med που θα διαθέτει bluetooth και θα συνδέεται με το Tidepool Loop. Αυτό σημαίνει ότι η Medtronic θα προσπαθήσει να πάρει άδεια για να ταξινομήσει τον αισθητήρα Guardian Sensor 3 ως σύστημα διαρκούς παρακολούθησης γλυκόζης και την αντλία Mini Med με δυνατότητα bluetooth ως αντλία έγχυσης ινσουλίνης. Έτσι θα δημιουργηθεί ένα διαλειτουργικό σύστημα που θα δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να επιλέγει κάθε φορά ποια στοιχεία θέλει να χρησιμοποιήσει σε συνδυασμό με την εφαρμογή της tidepool.
Η Tidepool Loop θα είναι μια εφαρμογή για iphone και apple watch, που θα επιτρέπει την αυτοματοποιημένη παροχή ινσουλίνης και θα συνδέεται με αντλία ινσουλίνης και σύστημα συνεχούς μέτρησης γλυκόζης μέσω bluetooth. Κάθε πέντε λεπτά κάνει χρήση ενός αλγόριθμου, ώστε να ρυθμίζει το βασικό ρυθμό του χρήστη για τα επόμενα 30 λεπτά, με στόχο να μειωθούν ή και να αποφευχθούν τελείως περιπτώσεις υπεργλυκαιμίας ή υπογλυκαιμίας. Η Tidepool σκοπεύει να δώσει στην κυκλοφορία την Tidepool Loop ως μια εφαρμογή που θα έχει έγκριση από τον FDA και θα είναι διαθέσιμη μέσω του ios App Store. Η εφαρμογή θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με διάφορες αντλίες ινσουλίνης και διάφορα συστήματα συνεχούς μέτρησης γλυκόζης.

Πηγή: Asweetlife.org

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα