Δροσερή σαλάτα με σπαριάγγια και αβοκάντο Δροσερή σαλάτα με σπαριάγγια και αβοκάντο
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1 φλυτζάνι) : 110 θερμίδες, 8 γρ. λίπος, 9 γρ. υδατανθράκων, 2 γρ. πρωτεΐνη. ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ Φρέσκα σπαράγγια κομμένα (ένα ματσάκι) 115 γραμ. Μαρούλι (κομμένο) 1 μεγάλο πορτοκάλι... Δροσερή σαλάτα με σπαριάγγια και αβοκάντο

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1 φλυτζάνι) : 110 θερμίδες, 8 γρ. λίπος, γρ. υδατανθράκων, γρ. πρωτεΐνη.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Φρέσκα σπαράγγια κομμένα (ένα ματσάκι)

115 γραμ. Μαρούλι (κομμένο)

1 μεγάλο πορτοκάλι (χωρίς τη φλούδα, κομμένο σε κομμάτια)

1 μεγάλη τομάτα (κομμένη σε δώδεκα κομμάτια)

1 αβοκάντο (χωρίς το κουκούτσι και τη φλούδα, κομμένο σε κυβάκια)

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί

¼ κ.γ. αλάτι

Μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τοποθετούμε τα σπαράγγια σε κατσαρόλα με βραστό νερό σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα σπαράγγια να σιγοβράσουν μέχρι να είναι τρυφερά, για περίπου 10 λεπτά. Στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε αμέσως σε μπολ με παγωμένο νερό.
  2. Μοιράζουμε το μαρούλι ομοιόμορφα ανάμεσα σε έξι μπολ ή πιάτα με σαλάτα.
  3. Ανακατεύουμε το πορτοκάλι, τη ντομάτα και το αβοκάντο σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους.
  4. Σε μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Στραγγίζουμε τα σπαράγγια και τα προσθέτουμε στο μείγμα με το πορτοκάλι. Ρίχνουμε την σάλτσα πάνω από το μείγμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε απαλά. Τοποθετούμε το μείγμα πάνω από το μαρούλι και σερβίρουμε.

Πηγή: diabetes foodhub

Shares
Αποδοχή
Η ιστοσελίδα glykouli.gr χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση των υπηρεσιών της. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Shares