Γεμιστές πιπεριές Γεμιστές πιπεριές
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1 πιπεριά): 315 θερμίδες, 12 γρ. λίπος, 25 γρ. υδατανθράκων, 28 γρ. πρωτεΐνη. ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 8 μεσαίες κίτρινες, πράσινες ή γλυκές κόκκινες πιπεριές 680γρ. Άπαχος... Γεμιστές πιπεριές

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1 πιπεριά): 315 θερμίδες, 12 γρ. λίπος, 25 γρ. υδατανθράκων, 28 γρ. πρωτεΐνη.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

8 μεσαίες κίτρινες, πράσινες ή γλυκές κόκκινες πιπεριές

680γρ. Άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς

1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1/2 φλιτζάνι λάχανο ψιλοκομμένο

1 μεσαίο τριμμένο καρότο

1/2 Κύπελλο τριμμένα κολοκυθάκια

1/2 σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο

790γρ. ντοματάκια κονκασέ

1/2 φλιτζάνι άψητο μακρύκοκκο ρύζι

1 κ.σ. καστανή ζάχαρη

1/4 κ.γ. βασιλικό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε τα καπάκια από τις πιπεριές και τα βάζουμε στην άκρη. Ψήνουμε τις πιπεριές σε βραστό νερό για περίπου 2-3 λεπτά. Τις αφαιρούμε από το νερό και ξεπλένουμε με κρύο νερό. Τις αφήνουμε στην άκρη. Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα καπάκια και τα ψιλοκόβουμε ώστε να γεμίσουμε 1/3 του φλυτζανιού.
  2. Σε μεγάλο τηγάνι, τσιγαρίζουμε τον κιμά σε μέτρια φωτιά. Στραγγίζουμε, εάν είναι απαραίτητο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το λάχανο, το καρότο, το κολοκύθι και τις κομμένες πιπεριές. Τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για άλλο ένα λεπτό.
  3. Ανακατεύουμε τις ντομάτες, το ρύζι, τη καστανή ζάχαρη, τον βασιλικό και το πιπέρι. Τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Μειώστε τη θερμοκρασία. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ή μέχρι το ρύζι να είναι τρυφερό.
  4. Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα. Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: tasteofhome.com

Shares
Αποδοχή
Η ιστοσελίδα glykouli.gr χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση των υπηρεσιών της. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Shares