Νέο θύμα από την ακρίβεια της ινσουλίνης στην Αμερική

νέο θύμα από το υψηλό κόστος της ινσουλίνης στην Αμερική
νέο θύμα από το υψηλό κόστος της ινσουλίνης στην Αμερική

Ο Josh Wilkerson είναι το πιο πρόσφατο θύμα της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με τις εγκληματικά υψηλές τιμές της ινσουλίνης στην Αμερική. Ο Wilkerson έχασε τη ζωή του από μια σειρά εγκεφαλικών επεισοδίων που προκλήθηκαν από τις υψηλές τιμές σακχάρου στο αίμα.
Αρραβωνιασμένος με την Rose Walters, ο νεαρός που έπασχε από διαβήτη τύπου 1, βρέθηκε ανασφάλιστος στα 26 του χρόνια, αφού η ασφάλεια των γονιών του σταμάτησε να τον καλύπτει. Με δεδομένο το εξωφρενικό κόστος της ινσουλίνης στην Αμερική, αυτό τον ανάγκασε να στραφεί σε ινσουλίνη χαμηλού κόστους, μια απόφαση που του στοίχισε τη ζωή.

ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ

Η μοναδική, νόμιμη εναλλακτική λύση για τα άτομα που χρειάζονται ινσουλίνη στις ΗΠΑ, είναι αυτή της ανθρώπινης ινσουλίνης που πωλείται σε πολυκατάστημα και στοιχίζει 25$. Πρόκειται για μια παλαιότερου τύπου ινσουλίνη που χρειάζεται πολλή ώρα να δράσει και τα αποτελέσματα της χρήσης της δεν είναι σταθερά.
Αντίθετα με τη σημερινή αναλογική ινσουλίνη, που δρα άμεσα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ακρίβεια, “τα περιθώρια λάθους (για κάποιον που δε γνωρίζει να τη χρησιμοποιεί) είναι μεγάλα, γι’ αυτό χρειάζεται διαρκής συνεννόηση με ειδικό της υγείας όταν γίνεται χρήση της.” είπε στην Washington Post η Allison Bailey, επικεφαλής της νομικής ομάδας του T1 International, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που εκπροσωπεί τους ανθρώπους με διαβήτη τύπου 1.

Ο Josh Wilkerson και η αρραβωνιαστικιά του Rose Walters
Ο Josh Wilkerson και η αρραβωνιαστικιά του Rose Walters

Ο JOSH

Παρά τις προσπάθειες που έκανε ο Josh Wilkerson, ο οργανισμός του δεν ανταποκρίθηκε καλά στην αλλαγή και τα επίπεδα του σακχάρου του ήταν συνεχώς ανεβασμένα.
O Wilkerson είχε αναλάβει να διανυκτερεύει για μια εβδομάδα στο καταφύγιο σκύλων όπου εργαζόταν. Πριν περάσει τη δεύτερη νύχτα, είχε παραπονεθεί στην αρραβωνιαστικιά του, που επίσης πάσχει από διαβήτη τύπου 1, ότι τον πονούσε η κοιλιά του. Την επόμενη μέρα, η Rose Walters πήγε να τον δει για να βεβαιωθεί ότι είναι καλά και τον βρήκε πεσμένο στο έδαφος σε κωματώδη κατάσταση. Μια εβδομάδα αργότερα ο Josh Wilkerson ήταν νεκρός.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Πολλά έχουν γραφτεί για την θλιβερή κατάσταση την οποία βιώνουν οι άνθρωποι με διαβήτη στην Αμερική. Με την τιμή της ινσουλίνης να έχει τριπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια, αναγκάζονται να βρίσκουν εναλλακτικούς τρόπους να την αποκτήσουν, όπως να περνάνε τα σύνορα του Μεξικού και του Καναδά, όπου η τιμή της είναι πιο ανθρώπινη.
Σε ένα τέτοιο ταξίδι στο Οντάριο παραβρέθηκε πρόσφατα ο Γερουσιαστής Bernie Sanders, ο οποίος στο παρελθόν έχει ζητήσει να γίνει έρευνα στις εταιρίες που παράγουν ινσουλίνη.
Πριν από λίγες εβδομάδες, η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα λάβει μέτρα προκειμένου να αρχίσουν οι εισαγωγές φθηνότερων φαρμάκων από το εξωτερικό, κάτι που υποθετικά θα συμπεριλαμβάνει και την ινσουλίνη.
Όπως είχαμε γράψει παλιότερα, αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ διεξάγεται δίκη μεταξύ του Τ1 Interantional και των μεγάλων εταιριών που παράγουν ινσουλίνη. Η πρώτη νίκη για τους διαβητικούς ήρθε τον Μάϊο όταν η πολιτεία του Colorado επέβαλε ανώτατο όριο τιμής στην ινσουλίνη.

ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ

Παρ’ όλα τα αργά βήματα που γίνονται για την ανακούφιση των διαβητικών στην Αμερική, αυτή τη στιγμή το να διαγνωστεί κανείς με διαβήτη αποτελεί “θανατική ποινή”. Αυτό είπε στην Washington Post η μητέρα του Josh Wilkerson, η οποία είχε χάσει και τον άντρα της από επιπλοκές του διαβήτη το 1989.
“Λίγο πολύ πρόκειται για θανατική ποινή. (Οι νεαροί άνθρωποι με διαβήτη) δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη, ή καλή δουλειά ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες της ασθένειάς τους, οπότε προσπαθούν να ανταπεξέλθουν με τα ψίχουλα που τους δίνονται.”

Glykouli.gr

Πηγή: Washington Post

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Σύνδρομο ανήσυχων ποδιών: Πέντε φυσικοί τρόποι ανακούφισης των συμπτωμάτων
Περισσότερα

Σύνδρομο ανήσυχων ποδιών: Πέντε φυσικοί τρόποι ανακούφισης των συμπτωμάτων

Το Σύνδρομο ανήσυχων ποδιών είναι μια νευρολογική διαταραχή η οποία μπορεί να κάνει στην κυριολεξία “κόλαση” τις νύχτες…