10 πράγματα που μπορεί να μη γνωρίζετε για τον Dr. Banting!

10 πράγματα που μπορεί να μην γνωρίζετε για τον Dr. Banting
10 πράγματα που μπορεί να μην γνωρίζετε για τον Dr. Banting

1. Γεννήθηκε στο Alliston του Ontario to 1891. Το Alliston βρίσκεται βόρεια του Toronto και την εποχή που γεννήθηκε ο Banting ήταν μια πόλη υπό ανάπτυξη.
2. Ο Banting δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την πρώτη χρονιά του προγράμματος Καλών Τεχνών στο Κολλέγιο της Victoria. Στη μέση της δεύτερης χρονιάς, και ενώ επαναλάμβανε τα μαθήματα του πρώτου έτους, έκανε αίτηση να μεταφερθεί στο τμήμα Ιατρικών Σπουδών. (Ευτυχώς για εμάς!)
3. Ήταν στρατιωτικός χειρούργος κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και του απονεμήθηκε ο Στρατιωτικός Σταυρός για ανδρεία και αξιέπαινη προσφορά στο πεδίο της μάχης. Μετά το Σταυρό της Victoria, το παράσημο αυτό αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη τιμή που μπορεί να απονεμηθεί σε κάποιον στη Βρετανική Κοινοπολιτεία. Από τους 100.000 ανθρώπους που είχαν τα προσόντα να λάβουν αυτήν την τιμή, έχουν λάβει το σταυρό λιγότεροι από 3.000.
4. Παντρεύτηκε δύο φορές και απέκτησε ένα γιο, τον William Banting, που γεννήθηκε το 1929.
5. Το 1934 χρίστηκε Iππότης (Knight Commander) του τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (Order of the British Empire) και ονομάστηκε Sir Frederick Banting. Ήταν ο πρώτος Καναδός που χρίστηκε ιππότης μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και ένας από τους τελευταίους που τους έγινε αυτή η τιμή.
6. Το 1923 κέρδισε το Βραβείο Νόμπελ Ιατρικής και Φυσιολογίας. Ήταν ο πρώτος Καναδός που κέρδισε Βραβείο Νόμπελ, και στα 32 του χρόνια, ήταν και ο νεότερος.
7. Σκοτώθηκε όταν το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε συνετρίβη το 1941 στη Newfoundland, κοντά σε μια λίμνη που πλέον ονομάζεται Λίμνη Banting. Ήταν 49 ετών.
8. Ο Banting έζησε στο Banting House μόλις για 10 μήνες, ωστόσο το σπίτι αυτό έχει γίνει τόπος λατρείας για εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο.
9. Στο κέντρο της πλατείας Sir Frederick G. Banting, καίει η Φλόγα της Ελπίδας, την οποία άναψε η Μητέρα της Βασίλισσας, Αυτού Μεγαλειώτης Βασίλισσα Ελισάβετ το 1989. Θα συνεχίζει να καίει μέχρι να βρεθεί θεραπεία για το διαβήτη, οπότε και θα οργανωθεί τελετή με καλεσμένους γιατρούς και ερευνητές για να τη σβήσουν.
10. 76 χρόνια μετά το θάνατό του, άνθρωποι ακόμη γράφουν γράμματα στον Dr. Banting για να τον ευχαριστήσουν για την ανακάλυψη που έκανε. Στην κρεβατοκάμαρα του Banting, οι επισκέπτες γράφουν γράμματα και σχόλια όπως «αν μπορούσατε να δείτε τα αποτελέσματα του επιτεύγματά σας σήμερα, θα ήσασταν περήφανος» και «έζησε τη ζωή του όπως θα έπρεπε να τη ζήσουμε και οι υπόλοιποι. Έβαλε ως προτεραιότητα, πάνω από τα χρήματα και τη δόξα, την βοήθεια των συνανθρώπων του, θα είμαστε για πάντα ευγνώμονες.»
 

Πηγή: Banting House

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα