Φθηνότερη ινσουλίνη από τη Novo Nordisk στην Αμερική

Φθηνότερη ινσουλίνη από τη Novo Nordisk στην Αμερική
Φθηνότερη ινσουλίνη από τη Novo Nordisk στην Αμερική

Μετά από την έκταση που έχει πάρει η διαμαρτυρία για τις υψηλές τιμές της ινσουλίνης στην Αμερική, και την κυκλοφορία της Lispro από την Elli Lilly τον περασμένο Μάρτη, η Novo Nordisk θα κυκλοφορήσει φθηνότερα σκευάσματα ινσουλίνης στην Αμερική.
Η εταιρία ανακοίνωσε ότι πρόκειται να κυκλοφορήσει μια γενόσημη έκδοση της Novolog, της ινσουλίνης που λαμβάνουν περίπου 1 εκατομμύριο Αμερικάνοι ασθενείς, στη μισή τιμή από αυτή στην οποία διατίθεται τώρα.
Η τιμή ενός φιαλιδίου θα είναι $ 144,68.
Από τον Ιανουάριο του 2020, η Novo Nordisk πρόκειται να λανσάρει ένα πρόγραμμα που αποκαλεί “κάρτα μετρητών 99 δολαρίων”. Οι Αμερικάνοι διαβητικοί με αυτήν την κάρτα θα μπορούν να αγοράσουν 3 φιαλίδια ή δύο πακέτα με πένες από τις αναλογικές ινσουλίνες της εταιρίας στην τιμή των 99 δολαρίων. Για τους περισσότερους διαβητικούς η ποσότητα αυτή μπορεί να τους κρατήσει ένα μήνα.
“Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της αγοράς σχετικά με το κόστος της ινσουλίνης, αλλά χρειάζονται αλλαγές μέσα στο σύστημα για να υπάρξει πραγματική μείωση των τιμών”, ανέφερε η Novo Nordisk σε ανακοίνωσή της.
Τον περασμένο Απρίλιο η Γαλλική Sanofi ανακοίνωσε ότι θα μειώσει το κόστος της ινσουλίνης στα 99 δολάρια το μήνα για τους ανασφάλιστους ασθενείς και όσους πληρώνουν με μετρητά στις ΗΠΑ.
Η Eli Lilly τον Ιούλιο κυρκλοφόρησε τη Lispro, μια φθηνότερη εκδοχή της Humalog, που κοστίζει $ 137,35 ανά φιαλίδιο.
Τον περασμένο Απρίλιο το Αμερικάνικο Κογκρέσσο ζήτησε από τα στελέχη της Novo Nordisk, της Sanofi και της Eli Lilly να δώσουν κατάθεση σχετικά με την άνοδο της τιμής της ινσουλίνης.

Πηγή: Reuters

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα