Απόθεμα ινσουλίνης για 16 εβδομάδες διαθέτει η Μεγάλη Βρετανία σε περίπτωση εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία

Απόθεμα ινσουλίνης για 16 εβδομάδες διαθέτουν οι εταιρίες στη Βρετανία σε περίπτωση εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία
Απόθεμα ινσουλίνης για 16 εβδομάδες διαθέτουν οι εταιρίες στη Βρετανία σε περίπτωση εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία

Οι αρχές της Μεγάλης Βρετανίας διαβεβαιώνουν τους πολίτες της χώρας που πάσχουν από διαβήτη και που εξαρτώνται από την ινσουλίνη, ότι υπάρχει σχέδιο έκτακτης ανάγκης στην περίπτωση που το Brexit πραγματοποιηθεί χωρίς συμφωνία.
Το Diabetes UK αναφέρει ότι οι τρεις μεγάλες εταιρίες παραγωγής ινσουλίνης – η Eli Lilly, η Novo Nordisk, και η Sanofi –  δηλώνουν ότι διαθέτουν επαρκείς προμήθειες.
Πηγές επιβεβαιώνουν ότι και οι τρεις φαρμακευτικές εταιρίες έχουν υπερβεί τις συστάσεις που τους έγιναν από την βρετανική κυβέρνηση και διατηρούν στοκ ινσουλίνης τουλάχιστον για 16 εβδομάδες.
Προς το παρόν, το βρετανικό κοινοβούλιο σκοπεύει να πραγματοποιήσει την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαίκή Ένωση στις 31 Οκτώβρη. Οι όροι σύμφωνα με τους οποίους θα γίνει η αποχώρηση ακόμη δεν έχουν συμφωνηθεί.
Η ανησυχία των ανθρώπων που εξαρτώνται από φάρμακα είναι ότι θα δυσκολεύονται να βρίσκουν τα φάρμακά τους σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί μια εμπορική συμφωνία. Η κυβέρνηση είπε ότι η εισαγωγή φαρμάκων θα έχει προτεραιότητα, ώστε οι πολίτες να έχουν πρόσβαση στα φάρμακα που χρειάζονται.
Επιπλέον γίνεται προσπάθεια από το Υπουργείο Μεταφορών ώστε δημιουργηθεί μια “Οδός Αφιερωμένη στην Υγεία”. Έτσι θα είναι σίγουρο ότι σημαντικά φάρμακα θα μπορούν να εισαχθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσα σε 24 με 72 ώρες, μέσω μιας υπηρεσίας ταχυ-μεταφοράς φορτίων.
Το Υπουργείο Υγείας γνωρίζει ότι υπάρχουν πιθανά προβλήματα και τα μέλη του πραγματοποιούν τακτικές συνδιασκέψεις της Επιτροπής Επιχειρήσεων Εξόδου, κατά τις οποίες συζητούνται τακτικά επιχειρησιακά ζητήματα σχετικά με την έξοδο της Αγγλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή: Diabetes.co.uk

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα