Μίνι αντλία για αγωνιστές GLP-1 περιμένει έγκριση από τον FDA για χρήση σε διαβητικούς τύπου 2

Μίνι αντλία για αγωνιστές GLP-1 περιμένει έγκριση από τον FDA για χρήση σε διαβητικούς τύπου 2.
Μίνι αντλία για αγωνιστές GLP-1 περιμένει έγκριση από τον FDA για χρήση σε διαβητικούς τύπου 2.

Η εταιρία Intracia έχει αναπτύξει μια μίνι-αντλία που τοποθετείται κάτω από το δέρμα για έξι μήνες ώστε να παρέχει διαρκώς αγωγή με GLP-1. Αυτή η αγωγή χωρίς τρυπήματα περιμένει τώρα έγκριση από τον FDA.
Πρόκειται για μια νέα συναρπαστική τεχνολογία για άτομα με διαβήτη τύπου 2, μιας και σημαίνει ότι δεν θα χρειάζεται να κάνουν συνεχώς ενέσεις, κάτι που συχνά αποτελεί εμπόδιο για τη θεραπεία με αγωνιστές GLP-1. Μιας και τα φάρμακα αυτά συνήθως λαμβάνονται με ένεση μια φορά την ημέρα, ή μια φορά την εβδομάδα, αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος τοποθετήσει κάτω από το δέρμα του αυτήν την αντλία, θα μπορούσε να αποφύγει 365 ενέσεις το χρόνο!
Το μηχάνημα έχει το μέγεθος σπίρτου και θα τοποθετείται με μια πεντάλεπτη μικροεπέμβαση στο ιατρείο. Ο FDA αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του σχετικά με την έγκριση μέχρι τις 9 Μαρτίου 2020.
Εφόσον εγκριθεί, το εμφύτευμα της Intracia θα είναι η δεύτερη θεραπεία με GLP-1 που θα βγει στην αγορά και δεν χρειάζεται βελόνες. Πρόσφατα ο FDA ενέκρινε το χάπι Rybelsus.
Ειδικοί, επιστήμονες και ιατροί, έχουν δείξει μεγάλο ενθουσιασμό σχετικά με τους αγωνιστές GLP-1. Μάλιστα τον περασμένο Αύγουστο, κατά τη διάρκεια της AADE , ο Dr. Painter έδωσε την εξής συμβουλή στους εκατοντάδες ειδικούς υγείας και εκπαίδευσης στο διαβήτη που τον άκουγαν. “Απλά δώστε οποιαδήποτε θεραπεία με GLP-1 στους ασθενείς σας!”.
Γνωρίζουμε μεν ότι αυτή η πρόταση είναι ελαφρώς υπερβολική, ωστόσο υπάρχει λόγος για τον ενθουσιασμό αυτό. Η συγκεκριμένη θεραπεία είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική ως προς τις τιμές της A1C, το χρόνο εντός των ορίων, την απώλεια βάρους, την αποφυγής της υπογλυκαιμίας, και για πολλούς ασθενείς, την υγεία της καρδιάς τους.

Πηγή: diatribe.org

Total
1
Shares
Σχετικά άρθρα

Συσκευή θα μετρά τα επίπεδα γλυκόζης μέσω των δακρύων

Το τρύπημα μπορεί να καταστεί ενδεχομένως παρελθόν για τους διαβητικούς. Επιστήμονες δήλωσαν ότι δοκίμασαν με επιτυχία χημικό αισθητήρα που μετρά τα επίπεδα σακχάρου όχι στο αίμα αλλά στα δάκρυα.