Προπτυχιακές υποτροφίες από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για επιμελείς φοιτητές και φοιτήτριες που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες

Προπτυχιακές υποτροφίες από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για επιμελείς φοιτητές και φοιτήτριες που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες
Προπτυχιακές υποτροφίες από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για επιμελείς φοιτητές και φοιτήτριες που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες

3.771 προπτυχιακές υποτροφίες θα δοθούν σε επιμελείς φοιτητές και φοιτήτριες από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών στα πλαίσια της Πράξης «Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης Επιμελών φοιτητών/τριών που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ)- ακαδημαϊκό έτος 2018-19».
Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».
Σύμφωνα με το ΦΕΚ που κυκλοφόρησε, η διαδικτυακή εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας για την συμπλήρωση αιτήσεων θα είναι διαθέσιμη από τις 4 μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2019. Η αίτηση μπορεί να συμπληρωθεί στον σύνδεσμο (https://iky-ypotrofies.it.minedu.gov.gr) ενώ λεπτομέρειες διατίθενται στον ιστοχώρο του ΙΚΥ https://www.iky.gr/el/upotrofies-gr/proptixiako-gr/ypotrofies-eko/eko-2018-2019.
Δικαίωμα υποβολής αίτησης υποτροφίας έχουν οι Έλληνες και Αλλοδαποί προπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες όλων των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών και Ανώτατων Σχολών Καλών Τεχνών της Χώρας, εφόσον πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:
(α) Το Κατά Κεφαλήν Εισόδημά τους κατά το προηγούμενο της υποτροφίας φορολογικό έτος 2017 δεν υπερβαίνει το ποσό των επτά χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (7.500) βάσει φορολογικής δήλωσης στην οποία ο Υποψήφιος περιλαμβάνεται ως υπόχρεος ή Εξαρτώμενο Μέλος.
(β) Δεν λαμβάνουν καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος υποτροφία του ΙΚΥ ή άλλου Δημόσιου ή ιδιωτικού φορέα για οποιαδήποτε αιτία.
(γ) Δεν είναι πτυχιούχοι Ελληνικού ή αλλοδαπού ΑΕΙ.
(δ) Δεν διαμένουν σε φοιτητική εστία και δεν τους παρέχεται στέγαση από το ΑΕΙ όπου φοιτούν ή άλλο φορέα.
(ε) Δεν έχουν υπερβεί το προβλεπόμενο από τον Κανονισμό Σπουδών χρονικό όριο των εξαμήνων φοίτησης που απαιτείται για τη λήψη πτυχίου και έχουν επιτύχει στο εξήντα τοις εκατό (60%) των μαθημάτων του ενδεικτικού προγράμματος σπουδών του ακαδημαϊκού έτους που προηγείται της υποτροφίας (2017-2018), πλην των πρωτοετών.
Στη μοριοδότηση λαμβάνονται υπόψη εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, τα οποία μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό ΦΕΚ. Άτομα που έχουν εισαχθεί στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση χωρίς εξετάσεις ως πάσχοντες από σοβαρή ασθένεια λαμβάνουν 15 μόρια, ενώ άτομα με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω λαμβάνουν επίσης 15 μόρια. 

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΙΚΥ.

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (I.K.Y), στο πλαίσιο της Πράξης «Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης Επιμελών φοιτητών/τριών που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ)- ακαδημαϊκό έτος 2018-19» και σε εφαρμογή του Κανονισμού του Προγράμματος (Απόφαση 99166/Ζ1/20-6-2019, ΦΕΚ 2555/B/27-6-2019) προκηρύσσει 3.771 προπτυχιακές υποτροφίες σε επιμελείς φοιτητές/τριες που σπουδάζουν σε όλα τα Τμήματα/Σχολές των ΑΕΙ της χώρας και ανήκουν σε Ευπαθείς και άλλες Κοινωνικές Ομάδες.
Η πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».
Οι υποτροφίες απευθύνονται σε επιμελείς φοιτητές των ΑΕΙ της χώρας και αποσκοπούν στη διασφάλιση της ισότιμης συμμετοχής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αυτών που διαθέτουν χαμηλά εισοδήματα και ανήκουν σε Ευπαθείς και άλλες Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ), ώστε να ολοκληρώσουν έγκαιρα τις σπουδές τους.
Η διαδικτυακή εφαρμογή του Υ.ΠΑΙ.Θ (https://iky-ypotrofies.it.minedu.gov.gr) για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων στο πλαίσιο της εν λόγω Πράξης θα είναι διαθέσιμη από την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 έως και την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 15.00, λόγω του ότι η αρμόδια Υπηρεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ είναι επιφορτισμένη με τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τις Μετεγγραφές ακαδ. έτους 2019/20.
Όλες οι σχετικές πληροφορίες και λεπτομέρειες του Προγράμματος παρέχονται στον ιστoχώρο του ΙΚΥ https://www.iky.gr/el/upotrofies-gr/proptixiako-gr/ypotrofies-eko/eko-2018-2019
 

Glykouli.gr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα