Suma Powder

Η ρίζα Σούμα είναι γνωστή και ως Ginseng της Βραζιλίας και χρησιμοποιείται ευρέως στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, ως βότανο για διάφορες παθήσεις.Τα τελευταία  χρόνια, η ρίζα Σούμα έγινε γνωστή παγκοσμίως, λόγω της χρήσης της από πολλούς αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων.  

Η ρίζα Σούμα είναι γνωστή και ως Ginseng της Βραζιλίας και χρησιμοποιείται ευρέως στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, ως βότανο για διάφορες παθήσεις.

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η ρίζα Σούμα έγινε γνωστή παγκοσμίως, λόγω της χρήσης της από πολλούς αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η δράση της ρίζας αυτής είναι γνωστή μεταξύ διάσημων αθλητών για την αναβολική δραστηριότητα της (χωρίς τις παρενέργειες των στεροειδών αναβολικών φαρμάκων). Η χρήση της οδηγεί στην αύξηση της καρδιοαναπνευστικής λειτουργίας (αερόβια αντοχή) και στη μυϊκή υπερτροφία (μπόντι μπίλντινγκ).

Τι περιέχει:

-Βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα.

-152 χρήσιμα για την υγεία στοιχεία και 19 αμινοξέα.

-Μαγνήσιο, κοβάλτιο, σίδηρο, ψευδάργυρο και βιταμίνες Α, Β-1, Β-2, Ε, Κ και παντοθενικό οξύ.

-Γερμάνιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που ενισχύει το ανοσοποιητικό σε καταστάσεις ασθένειας.

-Αλλαντοίνη , που επιταχύνει την κυτταρική ανανέωση και τις φυτοορμόνες Sitosterol και Stipmasterol, με ευεργετικές ιδιότητες για την καρδιά και την μείωση των επιπέδων ολικής χοληστερόλης στο αίμα.

Χρήση-Ιδιότητες:

-Ιατροί και βοτανολόγοι στην Βόρεια και Λατινική Αμερική, καθώς και στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης, συνταγογραφούν τη ρίζα Σούμα σε περιπτώσεις όπως είναι οι χρόνιοι πόνοι, η σεξουαλική αδιαφορία, τα χαμηλά επίπεδα ενέργειας και οι ορμονικές διαταραχές.

-Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αφροδισιακό (μαζί με Μάκα σκόνη, ως φυσικά υποκατάστατα του Viagra).

-Σε περιπτώσεις όπως: σύνδρομο χρόνιας κοπώσεως, υπέρτασης, ρευματοειδής αρθρίτιδα, βακτηριακές μολύνσεις και σε διαβήτη τύπου ΙΙ.

-Σε συμπτώματα εμμηνόπαυσης, ορμονικές διαταραχές (κυρίως οιστρογόνων) και προεμμηνορυσιακού συνδρόμου.

-Σε καλοήθη υπερπλασία προστάτου και σε πεπτικά έλκη.

-Ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου (σε συνάρτηση με ανάλογη διατροφή).

Αθλητές:

Το μυστικό των Ρώσων Υπεραθλητών έγινε γνωστό στην Δύση μετά την πτώση του ανατολικού “μπλοκ”. Στην Ολυμπιάδα της Μόσχας (όπου οι Ρώσοι σάρωσαν τα περισσότερα χρυσά μετάλλια), η ρίζα Σούμα μαζί με το Smilax και το Siberian Ginseng, υπήρξαν τα “μυστικά” όπλα τους.

« Η δράση της ρίζας Σούμα, οφείλεται κυρίως στην αναβολική ορμόνη Ecdysteroid glucosides που περιέχει και η οποία σε συνάρτηση με μια υψηλή σε πρόσληψη πρωτεϊνική διατροφή, αυξάνει την άλιπη σωματική μάζα (καθαροί μύες) κατά 7% και συγχρόνως μειώνει τα επίπεδα σωματικού λίπους κατά 10%.» Έρευνα του Ρώσου Chermynkh το 1988.

Κάτι ιδιαίτερα σημαντικό που χρειάζεται να τονισθεί είναι το γεγονός ότι η ορμόνη της ρίζας Σούμα (Ecdysterone) έχει τα ίδια αξιοσημείωτα αποτελέσματα δράσης και λειτουργίας, με την αναβολική και απαγορευμένη ουσία Dianabol, χωρίς όμως τις δυσάρεστες και μακροχρόνιες παρενέργειες.

Δοσολογία:

-Για πρόληψη και συντήρηση: 1 κουτ. γλυκού την ημέρα.

-Για μπόντι μπίλντινγκ και άρση βαρών: 2 κουτ. γλυκού επί τρείς φορές την ημέρα για μέγιστη μυϊκή υπερτροφία και αύξηση μέγιστης δύναμης.

Παρενέργειες:

Μέχρι σήμερα δεν έχουν αναφερθεί επίπεδα και κίνδυνος τοξικότητας (εφόσον τηρούνται οι προαναφερθείσες δοσολογίες). Πρόταση μας είναι έγκυες και θηλάζουσες να αποφεύγουν την χρήση Suma, όπως και κάθε άλλη τροφή που επηρρεάζει το ορμονικό σύστημα.

Γευστική πρόταση:

(Στο μπλέντερ για περίπου 1 λεπτό)

-1 με 2 ώριμες μπανάνες

-1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι

-1 κουτ. γλυκού Suma powder

-1 κουτ. γλυκού Acai powder

-1 κουτ. γλυκού Camu camu powder

-1 κουτ. σούπας γύρη

-1 κουτ. σούπας Chia seeds ή

- 1 κουτ. γλυκού λάδι καρύδας

Απολαύστε ένα σούπερ αντιοξειδωτικό τονωτικό πρωινό ρόφημα!

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα