Μαύρο τσάι κατά του διαβήτη

Στις χώρες όπου η κατά κεφαλήν κατανάλωση μαύρου τσαγιού είναι υψηλή, η συχνότητα εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 είναι μικρότερη συγκριτικά με τις χώρες όπου η κατανάλωση μαύρου τσαγιού είναι χαμηλότερη.

Μαύρο τσάι κατά του διαβήτη

H Ιρλανδία βρίσκεται στην κορυφή των καταναλωτών μαύρου τσαγιού

Στις χώρες όπου η κατά κεφαλήν κατανάλωση μαύρου τσαγιού είναι υψηλή, η συχνότητα εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 είναι μικρότερη συγκριτικά με τις χώρες όπου η κατανάλωση μαύρου τσαγιού είναι χαμηλότερη. Το συμπέρασμα αυτό βασίζεται σε μαθηματική ανάλυση στοιχείων από 50 χώρες και δημοσιεύθηκε online στο site της British Medical Journal.

H διεθνής επιπολασμός του διαβήτη έχει εξαπλασιαστεί τις τελευταίες δεκαετίες και η Διεθνής Ένωση για το Διαβήτη (International Diabetes Federation) εκτιμά ότι ο αριθμός των πασχόντων θα ανέλθει από 285 εκατομμύρια το 2010 σε 438 το 2030.

Με βάση την μαθηματική ανάλυση που δημοσιεύθηκε στη BMJ Open η Ιρλανδία βρίσκεται στην κορυφή των καταναλωτών μαύρου τσαγιού με περισσότερο από 2 κιλά τσαγιού κατ’ άτομο το χρόνο και ακολουθείται από την Μεγάλη Βρετανία και την Τουρκία. Στη βάση της λίστας είναι η Νότιος Κορέα, η Βραζιλία, η Κίνα, το Μαρόκο και το Μεξικό.

Η στατιστική ανάλυση έδειξε ένα δυνατό συσχετισμό μεταξύ των χαμηλών ποσοστών διαβήτη σε χώρες όπου η κατανάλωση μαύρου τσαγιού είναι υψηλή.

Πηγή:vita.gr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
fruits
Περισσότερα

Τα πολλά φρούτα κάνουν καλό και στη διάθεσή μας

Η τακτική κατανάλωση φρούτων δεν κάνει καλό μόνο στη σωματική, αλλά και στην ψυχική μας υγεία, υποστηρίζουν βρετανοί ερευνητές σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο BMJ Open.