Τετράποδος φύλακας-άγγελος για κοριτσάκι με διαβήτη

Η Ruby είναι ακόμα μια σκυλίτσα που έχει εκπαιδευτεί να ανιχνεύει τις μεταβολές στο σάκχαρο του αίματος της δίποδης φίλης της, Faith.

Η Sarah Wilson θεωρεί τη Ruby μέλος της οικογένειάς της. Τα τελευταία δύο χρόνια είναι ο φύλακας άγγελος της τρίχρονης κόρης της Faith που διαγνώστηκε με διαβήτη τύπου Ι σε ηλικία εννέα μηνών. Η Faith δεν μπορεί να ζήσει χωρίς τη Ruby.

Όχι μόνο γιατί την αγαπάει πολύ και είναι αχώριστες αλλά και επειδή η Ruby έχει εκπαιδευτεί να ανιχνεύει τις μεταβολές στο σάκχαρο του αίματος της Faith και ειδοποιεί αν ο δείκτης πέσει κάτω από το 100 ή ανέβει πάνω από το 180.

Το πρώτο βράδυ που η Ruby έμεινε στο σπίτι των Wilson στο Τέξας ειδοποίησε τη Σάρα τέσσερις φορές.

Όταν το επίπεδο σακχάρου στο αίμα πέφτει, το σώμα εκκρίνει μία ανεπαίσθητη οσμή που θυμίζει ασετόν. Σκυλιά όπως η Ruby εκπαιδεύονται να ανιχνεύουν την οσμή αυτή και να ειδοποιούν τον άνθρωπο όταν χρειάζεται, όπως η Ruby ειδοποιεί τη Σάρα για τη Faith.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα diabeticalertdog.com, υπάρχουν πολλά κέντρα στις ΗΠΑ για την ανατροφή και εκπαίδευση σκύλων-ανιχνευτών. Αλλά ο φύλακας-άγγελος κοστίζει ακριβά, περίπου 10.000 δολάρια.

ΠΗΓΗ: NEWSBEAST

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα