Το πρόγραμμα των γευμάτων σας

Είναι πολύ σημαντικό να φτάχνετε το καθημερινό σας σχέδιο γευμάτων. Ένα καθημερινό πρόγραμμα διατροφής, είναι αναγκαίο και θα λειτουργήσει αποτελεσματικά μόνο αν βολεύει εσάς προσωπικά και είναι κατάλληλο για τις ανάγκες σας. Για να το καταφέρετε πρέπει να συνεργαστείτε είτε με κάποιον διατροφολόγο ή/και με τον διαβητολόγο σας.

Είναι πολύ σημαντικό να φτάχνετε το καθημερινό σας σχέδιο γευμάτων. Για να το καταφέρετε πρέπει να συνεργαστείτε είτε με κάποιον διατροφολόγο ή/και με τον διαβητολόγο σας. Ένα καθημερινό πρόγραμμα διατροφής, λήψης θεραπευτικής αγωγής και γυμναστικής είναι αναγκαίο και θα λειτουργήσει αποτελεσματικά μόνο αν βολεύει εσάς προσωπικά και είναι κατάλληλο για τις ανάγκες σας.

-Πρωινό

-Πρωινό κολατσιό

-Μεσημεριανό

-Απογευματινό κολατσιό

-Δείπνο

-Βραδινό κολατσιό

Μιλήστε με το γιατρό σας για το πόσα γεύματα μπορείτε να καταναλώσετε κάθε μέρα. Συμπληρώστε τις ώρες για όλα τα γεύματα.

Ανοίξτε και τυπώστε τον πίνακα όπου μπορείτε να συμπληρώσετε το πρόγραμμα των γευμάτων σας για μια μέρα καθώς και τρόπους μέτρησης της τροφής σας και ενδεικτικά κάποιες «λογικές» μερίδες.

Τρόποι μέτρησης της τροφής σας

Για να εξασφαλίσετε ότι οι μερίδες της τροφής σας έχουν τη σωστή ποσότητα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

· Φλιτζάνια μέτρησης

· Κουτάλια μέτρησης

· Ζυγαριά κουζίνας

Ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον πίνακα για λογικές μερίδες.
Επίσης, στις ετικέτες των τροφών που αναγράφονται στη συσκευασία τους μπορείτε να διαβάσετε πόση ποσότητα τροφής βρίσκεται μέσα στο πακέτο.

Διαβάστε για τις ομάδες τροφών που μπορείτε να καταναλώνετε:

Αμυλώδεις τροφές

Λαχανικά

Φρούτα

Γαλακτοκομικά

Κρέας και υποκατάστατα

Λιπαρές τροφές και γλυκά

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Ο χυμός κράνμπερι ρίχνει πίεση, τριγλυκερίδια και ζάχαρο! - Glykouli.Gr
Περισσότερα

Ο χυμός κράνμπερι ρίχνει πίεση, τριγλυκερίδια και ζάχαρο!

Δύο ποτήρια χυμός κράνμπερι την ημέρα μπορεί να μειώνουν τον κίνδυνο εκδηλώσεως εμφράγματος, εγκεφαλικού και διαβήτη, σύμφωνα με μία νέα μελέτη -χάρη στις πολυφαινόλες του!