Τέλος στα φάρμακα με πίστωση στην Αττική

Σταματούν από την Τετάρτη τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), οι φαρμακοποιοί της Αττικής.
farmakeio_pistosi
farmakeio_pistosi

Σταματούν από την Τετάρτη τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), οι φαρμακοποιοί της Αττικής.
Αυτό ανακοίνωσαν την Τρίτη τα προεδρεία των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Πειραιά, τα οποία διεκδικούν εξόφληση των οφειλόμενων από τον ΕΟΠΥΥ.
Στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι έχουν ήδη δώσει πολλές φορές παράταση στις αποφάσεις των γενικών τους συνελεύσεων για άρση της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ, περιμένοντας την εφαρμογή των νόμων για την εξόφληση των χρεών του Οργανισμού:
“Λόγω του ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το αν και πότε θα δοθούν τα κονδύλια που έχει εκταμιεύσει σύμφωνα με τον νόμο ο υπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης, οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά προχωρούν από τις 4 Απριλίου σε άρση της πίστωσης στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
Η ενέργεια αυτή είναι αποτέλεσμα της οικονομικής εξαθλίωσης στην οποία έχουν οδηγηθεί τα φαρμακεία που αδυνατούν πλέον να πιστώνουν, και σε καμία περίπτωση δεν αποσκοπεί στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.
Την Πέμπτη, τα φαρμακεία της δύναμης των δύο Συλλόγων θα παραμείνουν κλειστά, καλώντας τα μέλη τους σε συγκέντρωση έξω από τον ΕΟΠΥΥ στις 9 το πρωί, για να διεκδικήσουν τα χρήματα που κατέβαλαν οι ασφαλισμένοι για την φαρμακευτική τους περίθαλψη και που ποτέ δεν δόθηκαν στους φαρμακοποιούς.
Μαζί καλούνται και όλες οι οργανώσεις των συνταξιούχων και ασφαλισμένων των ασφαλιστικών ταμείων για να διαδηλώσουμε μαζί τους, ενάντια στην εξαθλίωση της φαρμακευτικής περίθαλψης”.
Πηγή: http://www.iatronet.gr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
αναλώσιμα
Περισσότερα

Και τα αναλώσιμα θα καλύπτονται στους ανασφάλιστους διαβητικούς

Όχι μόνο τα φάρμακα, αλλά και τα απαραίτητα αναλώσιμα θα χορηγεί πλέον δωρέαν το κράτος, στους ανασφάλιστους διαβητικούς, σύμφωνα με τη χτεσινή ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας.