Τέλος τα φάρμακα με πίστωση σε έξι Ταμεία

Να αντιδράσουν στον ορυμαγδό των μέτρων του υπουργού Υγείας, προσπαθούν οι φαρμακοποιοί. Οι Σύλλογοι Αττικής, Πειραιά και Αχαΐας, ανακοίνωσαν ότι σταματούν από την 1η Μαρτίου τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στα Ταμεία ΤΑΠ – ΟΤΕ, Τραπέζης Πίστεως, ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ, ΗΣΑΠ και Δικηγόρων Αθηνών.
pha
pha

Να αντιδράσουν στον ορυμαγδό των μέτρων του υπουργού Υγείας, προσπαθούν οι φαρμακοποιοί.
Οι Σύλλογοι Αττικής, Πειραιά και Αχαΐας, ανακοίνωσαν ότι σταματούν από την 1η Μαρτίου τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στα Ταμεία ΤΑΠ – ΟΤΕ, Τραπέζης Πίστεως, ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ, ΗΣΑΠ και Δικηγόρων Αθηνών.
Το προεδρείο του Συλλόγου της Αττικής (ΦΣΑ) τονίζει ότι οι οφειλές των ασφαλιστικών Ταμείων προς τα φαρμακεία της Αττικής έχουν ανέλθει στα 137.769.995,7 εκατομμύρια ευρώ.
Από το ποσό αυτό – σημειώνει – περισσότερα από 110 εκατομμύρια έχουν ήδη καταβληθεί από τα φαρμακεία στις φαρμακευτικές εταιρείες και τη βιομηχανία, που πλέον απαιτεί σχεδόν τοις μετρητοίς εξόφληση των φαρμάκων, αλλά και σε φόρους εισοδήματος και ΦΠΑ στο κράτος.
Ο ΦΣΑ και ο Σύλλογος Πειραιά, πραγματοποιούν τη Δευτέρα γενική συνέλευση, στην οποία αναμένεται να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.
ΠΦΣ
Σε γενίκευση των κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα, προσανατολίζεται ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).
Σε ανακοίνωσή του, ζητεί από τους συλλόγους την σύγκλιση έκτακτων γενικών συνελεύσεων σε όλη την χώρα, μετά την συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΠΦΣ, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα.
Σε έκτακτη ενημέρωσή του προς τους συλλόγους αναφέρει χαρακτηριστικά:
’Σε μια έκρηξη αυταρχισμού ο υπουργός Λοβέρδος ’διαμαρτυρήθηκε’ για τα…παρασιτικά συμφέροντα που δήθεν τον υπονομεύουν και σε μια ανάλογη έκρηξη αναξιοπιστίας πήρε πίσω ό,τι είχε υποσχεθεί ότι θα βελτιώσει στο νόμο. Συγκεκριμένα:
· Επιβάλλει την χορήγηση του φθηνότερου αντιγράφου στους ασφαλισμένους των ταμείων.
· Αυξάνει το rebate και συγχρόνως μειώνει το αποδυναμωμένο ποσοστό κέρδους κατά 2,5% στην χονδρική.
· Εκβιάζει με κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ ακόμη και όταν η κινητοποίηση αφορά άλλα ταμεία τα οποία συστηματικά δεν πληρώνουν.
· Δεν αποδέχτηκε τις βελτιωτικές προτάσεις μας αν και ισχυριζόταν ότι έχουμε δίκιο’.
O ΠΦΣ καλεί όλα τα κόμματα, τους κοινωνικούς φορείς και τις τοπικές κοινωνίες να αντιδράσουν στην διάλυση του κοινωνικού κράτους.
Πηγή: http://www.iatronet.gr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα