«Κόβουν» την πίστωση σε όλα τα Ταμεία οι φαρμακοποιοί Αττικής, Πειραιά, Αχαΐας

Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής, Πειραιά και Αχαΐας μη δυνάμενοι να ανταπεξέλθουν οικονομικά υπό τις παρούσες συνθήκες, σταματούν από 1 Μαρτίου 2012 την πίστωση σε όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία.
Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής
Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής

Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής, Πειραιά και Αχαΐας μη δυνάμενοι να ανταπεξέλθουν οικονομικά υπό τις παρούσες συνθήκες, σταματούν από 1 Μαρτίου 2012 την πίστωση σε όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής, Πειραιά και Αχαΐας, σε κοινή ανακοίνωσή τους εκφράζουν την λύπη τους για την απόφαση που αναγκάστηκαν να λάβουν και δηλώνουν αγανακτισμένοι με την για μία ακόμη φορά, αθέτηση των υποσχέσεων των Κυβερνόντων.
Όπως αναφέρουν «Τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων αυξάνονται με γεωμετρικό ρυθμό. Οι υποσχέσεις περί εξόφλησης των χρεών του Δημοσίου και του ΟΑΕΕ κατά ένα μέρος τον Ιανουάριο, έπεσαν στο κενό. Φανταζόμαστε ότι ούτε το άλλο μέρος των οφειλών που είχε δρομολογηθεί με τυμπανοκρουσίες για τον Μάρτιο, θα υλοποιηθεί. Είμαστε σε δεινή οικονομική θέση και αυτό αποδεικνύεται από τα καθημερινά κατασχετήρια που φθάνουν στους Συλλόγους μας. Αδυνατούμε πλέον να χορηγήσουμε με πίστωση οτιδήποτε, αφού οι προμηθευτές μας απαιτούν εξόφληση της μετρητοίς και οι υπεύθυνοι, ζούν στον κόσμο τους.
Αν πράγματι ενδιαφέρονται έστω και στο ελάχιστο για την φαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων, τους καλούμε να σταματήσουν την υποκρισία και τον λαϊκισμό και να πάψουν να επιβαρύνουν συνεχώς τα φαρμακεία με νομοσχέδια και Υπουργικές αποφάσεις. Οτιδήποτε διαφορετικό ειπωθεί από αυτούς που έχουν διαλύσει τα ασφαλιστικά ταμεία και το κοινωνικό κράτος, ως δικαιολογία για την σημερινή κατάσταση θα είναι όχι μόνο αισχρό και απαράδεκτο, αλλά πλήρης διαστρέβλωση της πραγματικότητας.»
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 29/ Φεβρουαρίου 2012 (ώρα 17:00 μ.μ.) στο Ξενοδοχείο Intercontinental.
Πηγή: http://www.in.gr/

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα

Από την τσέπη τους θα πληρώνουν οι διαβητικοί τα ανάλωσιμα από τον Μάρτιο

Από την τσέπη τους θα καλούνται να πληρώνουν τα αναλώσιμα υλικά οι διαβητικοί, αφού σε εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ καθορίζονται νέοι κανόνες για τον «τρόπο απόδοσης της δαπάνης αγοράς αναλώσιμου διαβητολογικού υλικού».