Η καθιστική ζωή στο γραφείο επηρεάζει αρνητικά σώμα και πνεύμα

Η ολοήμερη καθιστική ζωή στην εργασία δε βάζει μόνο την υγεία σε κίνδυνο, αλλά βλάπτει και την ψυχική μας υγεία, όπως αναφέρει νέα έρευνα.
Η καθιστική ζωή – όλη την ημέρα – στην εργασία δε βάζει μόνο την υγεία σε κίνδυνο, αλλά βλάπτει και την ψυχική μας υγεία, αναφέρει νέα έρευνα.
 
Στην έρευνα, που παρουσιάστηκε σε συνέδριο στο Τσέστερ, την προηγούμενη εβδομάδα, επιστήμονες προειδοποιούν ότι όσο περισσότερο κάθεται κάποιος τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος για υψηλότερο δείκτη μάζας σώματος και μειωμένη ψυχική ευεξία.
 
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους, σχεδόν το 70% δεν ακολουθούσε τις προτεινόμενες οδηγίες για άσκηση. Τα ευρήματα επίσης αποκάλυψαν ότι όσο περισσότερο κάθεται κάποιος στη δουλειά τόσο πιθανότερο είναι να κάθεται και τις υπόλοιπες ώρες, αυξάνοντας περαιτέρω τον κίνδυνο προβλημάτων υγείας και ψυχικής κόπωσης.
 
Σύμφωνα με την British Psychological Society, οι άνθρωποι περνούν κατά μέσον όρο 5 ώρες και 41 λεπτά την ημέρα καθισμένοι στο γραφείο τους και 8 ώρες στο κρεβάτι τη νύχτα. Οι ερευνητές προειδοποιούν ότι είναι πολύς ο χρόνος.
 
Η επικεφαλής της έρευνας, Dr. Myanna Duncan, από το Loughborough University, στη Βρετανία, δήλωσε ότι τα ευρήματα μπορεί ενδεχομένως να οφείλονται στο γεγονός ότι οι εργαζόμενοι απλώς ξεχνούν να σηκώνονται.
 
Οι άνθρωποι δεν χρειάζονται ψυχολόγο για να τους πει να σηκωθούν και να περπατήσουν, πρόσθεσε. Αλλά αν αυτό βοηθά, θα τους πρότεινε να κολλήσουν ένα σημείωμα στον υπολογιστή που θα τους το θυμίζει. Θα πρέπει να μιλούν στο συνάδελφο πρόσωπο με πρόσωπο. Είναι περισσότερο ’κοινωνικό’ και καλύτερο για αυτούς από την αποστολή email.
 
Η νέα έρευνα ενισχύει αυξανόμενες επιστημονικές ενδείξεις ότι η καθιστική ζωή μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο προβλημάτων όπως παχυσαρκία και διαβήτη-ιδιαίτερα αν τις ώρες εκτός δουλειάς τις περνά κάποιος μπροστά στην τηλεόραση ή τον υπολογιστή.
 
Σε μια έρευνα, επιστήμονες ανακάλυψαν ότι άνθρωποι που περνούν περισσότερες από 2 ώρες την ημέρα παρακολουθώντας τηλεόραση ή καθισμένοι μπροστά σε μια οθόνη, αντιμετωπίζουν διπλάσιο κίνδυνο καρδιοπάθειας.

Πηγή: http://www.iatronet.gr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Περισσότερα

Πράσινο φως στην επέμβαση παχυσαρκίας για τους διαβητικούς, μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Σύμφωνα με νέα, εκτενή έρευνα, οι επεμβάσεις παχυσαρκίας μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού σε κατά…
αμεα
Περισσότερα

Επιστολή προς τον Συνήγορο του Πολίτη απέστειλε ο Συνήγορος των ΑμεΑ, Ανδρεάς Μπαρδάκης, για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το επίδομα στέγασης

Την άμεση, χωρίς καμία καθυστέρηση, αποτελεσματική παρέμβαση από τον Συνήγορο του Πολίτη, έχει ζητήσει ο Συνήγορος των ΑμεΑ, Ανδρέας…
Περισσότερα

H Ευρωπαϊκή Εταιρεία Διαβήτη, Μεταβολικού Συνδρόμου & Παχυσαρκίας και η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία, συμμετέχουν ενεργά στο DYO Forum

H Ευρωπαϊκή Εταιρεία Διαβήτη, Μεταβολικού Συνδρόμου & Παχυσαρκίας και η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία, συμμετέχουν ενεργά στο DYO Forum.…

Παχυσαρκία, μεταβολικό σύνδρομο και διαβήτης

Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για τις σύγχρονες επιδημίες της παχυσαρκίας και του διαβήτη με απλό τρόπο! Συχνά ερωτήματα βρίσκουν απάντηση σε αυτό το βιβλίο που είναι γραμμένο υπό τη μορφή ερωτήσεων-απαντήσεων.