Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι γιατροί, αποφάσεις λαμβάνουν οι φαρμακοποιοί

Συνεχίζουν από τη Δευτέρα τις κινητοποιήσεις τους οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι γιατροί του ΙΚΑ και οι ιδιώτες γιατροί. Οι φαρμακοποιοί της Αττικής δεν χορηγούν φάρμακα με πίστωση έως και τη Δευτέρα.

Συνεχίζουν από τη Δευτέρα τις κινητοποιήσεις τους οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι γιατροί του ΙΚΑ και οι ιδιώτες γιατροί.

Επίσης, οι φαρμακοποιοί της Αττικής δεν χορηγούν φάρμακα με πίστωση έως και τη Δευτέρα, διαμαρτυρόμενοι για τα χρέη των Ταμείων, ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ. Το μέλλον των κινητοποιήσεών τους θα κριθεί τη Δευτέρα, στις γενικές συνελεύσεις των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Πειραιά.

Οι γιατροί του ΙΚΑ θα πραγματοποιήσουν επαναλαμβανόμενες πανελλαδικές 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 9 έως τις 13 Ιανουαρίου. Κεντρικό αίτημα της απεργίας είναι η κατοχύρωση εργασιακών, ασφαλιστικών και μισθολογικών προβλέψεων των ιατρών στον ΕΟΠΥΥ.

Οι ιδιώτες γιατροί, με απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), θα απέχουν από τα ιατρεία τους μέχρι και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου. Ο ΙΣΑ καλεί για «τη δημιουργία ενός ΕΟΠΥΥ, στον οποίο θα γνωρίζει ο κάθε λειτουργός ποια θα είναι η σύμβαση που θα υπογράψει για τη συμμετοχή του στο νέο οργανισμό».

Τέλος, και οι νοσοκομειακοί γιατροί συνεχίζουν την αποχή από τα Εξωτερικά Ιατρεία την επόμενη εβδομάδα, ζητώντας πάγωμα των περικοπών στο ειδικό ιατρικό μισθολόγιο.

Το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) θα συνεδριάσει την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου για να καθορίσει την στάση που θα κρατήσει.

Πηγή: http://www.in.gr/

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα

Επικίνδυνο το “ζάχαρο” για το μωρό πριν την εγκυμοσύνη

Εξαιρετικά επικίνδυνο για το έμβρυο είναι όταν η μητέρα έχει υψηλά επίπεδα γλυκόζης ή όπως κοινά λέγεται "ζάχαρο" στο αίμα της. Εάν το "ζάχαρο" δεν είναι ρυθμισμένο καλά πριν από την σύλληψη, τετραπλασιάζεται ο κίνδυνος να γεννηθεί το μωρό με σοβαρή συγγενή καρδιοπάθεια ή ανωμαλίες του νωτιαίου μυελού, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.