Διάσημοι διαβητικοί

Πολλά διάσημα πρόσωπα από το χώρο της τέχνης, της δημοσιογραφίας, της πολιτικής ακόμα και του αθλητισμού, έζησαν ή ζουν μια ζωή με διαβήτη. Η σημασία της δημοσιοποίησης των ονομάτων τους είναι μεγάλη, καθώς αποτελούν role models και ενισχύουν την αντίληψη ότι ο διαβήτης δεν μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο για κανέναν άνθρωπο στη ζωή του. Αφού κατάφεραν εκείνοι να ζήσουν με τους περιορισμούς και τις δυσκολίες που επιφέρει ο διαβήτης και μάλιστα να τα καταφέρουν σε άκρως ανταγωνιστικά και απαιτητικά επαγγελματικά περιβάλλοντα, τότε είναι προφανές ότι είναι απολύτως εφικτή για όλους μια ισορροπημένη ζωή όντας κάτοικοι στη χώρα του διαβήτη.

Ας δούμε λοιπόν μερικούς μόνο από τους πολλούς διάσημους διαβητικούς.

Από τους νεότερους που πρωταγωνιστούν στις μέρες μας στη δημόσια σφαίρα, το όνομα της Halle Berry, της Salma Hayek, του Larry King και του Bret Michaels, είναι αναμφίβολα από τα μεγαλύτερα εκείνων των celebrities που πάσχουν από διαβήτη.

Η ηθοποιός Χάλι Μπέρυ, πάσχει από διαβήτη τύπου 2 ενώ στην επίσης ηθοποιό Σάλμα Χάγιεκ διαγνώστηκε διαβήτης της εγκυμοσύνης ενώ ήταν έγκυος στην κόρη της, Βαλεντίνα.

Από διαβήτη τύπου 2 πάσχει και ο διάσημος τηλεαστέρας Λάρυ Κίνγκ ο οποίος αντιμετώπισε προβλήματα με την καρδιά του όχι εξαιτίας μόνο του διαβήτη αλλά και γιατί ήταν μεγάλος καπνιστής.

Μια περίπτωση διαβητικού τύπου 1 είναι ο Μπρέτ Μίκαελς, τραγουδιστής των Poison, μιας glam metal μπάντας που γνώρισε μεγάλη επιτυχία στα μέσα της δεκαετίας του 1980 έως τα μέσα της δεκαετίας του 1990, ο οποίος διαγνώστηκε σε ηλικία μόλις 6 χρονών. Παρότι έζησε τη ζωή του ροκ σταρ και της tv περσόνας, ο Μίκαελς κατάφερε να διαχειριστεί το διαβήτη του.

Διαβήτη τύπου 1 έχει και η ηθοποιός Μαίρη Τάϋλερ Μουρ. Διαγνώστηκε σε ηλικία 30 ετών, όταν ήταν στο νοσοκομείο μετά από μια αποβολή. Τώρα, στα 70 της, η Moore δραστηριοποιείται εδώ και καιρό στην προώθηση της έρευνας για το διαβήτη και μάλιστα κατέχει διοικητική θέση στο Juvenile Diabetes Research Foundation.

Ένας ακόμα τραγουδιστής, ο Nick Jonas των Jonas Brothers διαγνώστηκε μεδιαβήτη τύπου 1 το 2007 όταν το σάκχαρό του ξεπέρασε το 700 όταν οι νορμάλ τιμές κυμαίνονται μεταξύ 70-120! Μετά από νοσηλεία, ο Τζόνας έμαθε να διαχειρίζεται το διαβήτη του.

Από το χώρο του αθλητισμού ο αστέρας του NBA και των New York Knicks, Chris Dudley, ο κολυμβητής Scott Coleman που ήταν ο πρώτος άνθρωπος με διαβήτη που κολύμπησε στη Μάγχη (17 Αυγ, 1996) κ.ά.

Εκτός όμως από τους συγχρόνους μας υπάρχουν και πολλές περιπτώσεις παλιών σταρ παγκοσμίου βεληνεκούς όπως ο κωμικός ηθοποιός, τραγουδιστής, συγγραφέας, σκηνοθέτης και παραγωγός Jerry Lewis, οι ηθοποιοί James Cagney, Spencer Tracy και Mae West, ο Αργεντίνος Jorge “Giant” Gonzalez, επαγγελματίας παλαιστής και μπασκετμπολίστας, ο διάσημος μποξέρ Sugar Ray Robinson και πολλοί πολλοί άλλοι.

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα