Συμμετοχή των φαρμακοποιών στην απεργία της Τετάρτης

Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία στην Αττική κατόπιν απόφασης των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Πειραιά για συμμετοχή στη μεγάλη πανελλαδική απεργία της Τετάρτης 19/10.

Σύμφωνα με το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των Φαρμακευτικών Συλλόγων η συμμετοχή στην απεργία αποφασίστηκε προκειμένου να καταγγελθεί η απόπειρα ξεπουλήματος της δημόσιας υγείας και η διάλυση του κοινωνικού κράτους.

Παράλληλα, η Γενική Συνέλευση «χαιρετίζει την πρωτοβουλία συστράτευσης όλων των κλάδων των εργαζομένων και συνταξιούχων της Χώρας και την ανάληψη πρωτοβουλίας για τον συντονισμό της φωνής, της αγωνίας και της οργής της Ελληνικής κοινωνίας».

Να σημειωθεί ότι την Τετάρτη ανοιχτά θα παραμείνουν τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Διαβήτης τύπου 1 - παράγοντας από βρεφική ηλικία
Περισσότερα

Διαβήτης τύπου 1: Ο παράγοντας από τη βρεφική ηλικία που σχετίζεται με την εμφάνισή του

Διαβήτης τύπου 1: Ενώ τα αυτοαντισώματα είναι οι παραδοσιακοί δείκτες για την ανάπτυξή του, οι ερευνητές εκτόπισαν μικροβιακούς…
Μπορεί η σεμαγλουτίδη να εξαλείψει την ανάγκη για ινσουλίνη στον Διαβήτη τύπου 1;
Περισσότερα

ΕΜΑ: Δυο φάρμακα αδυνατίσματος στο μικροσκόπιο

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ερευνά το φάρμακο Ozempic της Novo Nordisk για τον διαβήτη και τη θεραπεία απώλειας βάρους Saxenda, αφού η ρυθμιστική αρχή υγείας της Ισλανδίας επισήμανε τρεις περιπτώσεις ασθενών που σκέφτονταν να αυτοκτονήσουν ή να αυτοτραυματιστούν.
Περισσότερα

Πράσινο φως στην επέμβαση παχυσαρκίας για τους διαβητικούς, μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Σύμφωνα με νέα, εκτενή έρευνα, οι επεμβάσεις παχυσαρκίας μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού σε κατά…