Βιολογικό Μέλι Πεύκου

Μέλι που παράγεται αποκλειστικά στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο και φυσικά στην Ελλάδα. Το 65% της συνολικής παραγωγής μελιού στην Ελλάδα είναι πευκόμελο και προέρχεται από τις μελιτώδεις εκκρίσεις του εντόμου Marchalina hellinica γνωστό ως «βαμβακάδα», «εργάτης» του πεύκου.
bio-meli-Peuko
bio-meli-Peuko

Μέλι που παράγεται αποκλειστικά στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο και φυσικά στην Ελλάδα. Το 65% της συνολικής παραγωγής μελιού στην Ελλάδα είναι πευκόμελο και προέρχεται από τις μελιτώδεις εκκρίσεις του εντόμου Marchalina hellinica γνωστό ως «βαμβακάδα», «εργάτης» του πεύκου. Με γεύση όχι ιδιαίτερα γλυκιά και άρωμα που ξεχωρίζει αποτελεί το σημαντικότερο μελισσοκομικό φυτό της Ελλάδας.
Το βιολογικό Μέλι Πεύκου «ΦΑΣΙΛΗΣ» συλλέγετε από τα πευκοδάση της Αρκαδίας στην Πελοπόννησο και στην Εύβοια σε υψόμετρο που κυμαίνεται από 800μ. – 1300μ. τόσο την Άνοιξη (Απρίλιο – Μάιο) όσο και το Φθινόπωρο (Σεπτέμβριο – Οκτώβριο). Το ανοιξιάτικο πευκόμελο είναι πιο ανοιχτόχρωμο, διαυγές & πιο αρωματικό από αυτό που παράγεται το φθινόπωρο. Λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας του σε γλυκόζη η κρυστάλλωση του γίνεται με αρκετά βραδύ ρυθμό (>18 μήνες). Η θρεπτική αξία του ελληνικού πευκόμελου στηρίζεται στο μεγάλο αριθμό διαφορετικών ουσιών που συνυπάρχον στην σύσταση του. Ξεχωριστή θέση έχουν τα ιχνοστοιχεία τα οποία βρίσκονται σε μεγάλες συγκεντρώσεις στα ελληνικά πευκόμελα χαρακτηρίζοντας τα ως μέλι με υψηλή θρεπτική αξία.
Μετά την συλλογή – τρύγο το μέλι φιλτράρεται με προσοχή και συσκευάζεται σε διάστημα που δεν υπερβαίνει τον ένα μήνα από την συλλογή του στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας κατευθείαν σε γυάλινα βάζα, εν συνεχεία αποθηκεύεται σε σκοτεινό, ξηρό και σταθερά σε χαμηλή θερμοκρασία χώρο, έτοιμο να διατεθεί προς κατανάλωση όπως το προσφέρει η πλούσια Ελληνική φύση με την φροντίδα και την εγγύηση της Οικογένειας Φασιλή!

Γενικές Πληροφορίες Διατροφικές Πληροφορίες (ανά 100g)
ΕΙΔΟΣ Βιολογικό μέλι πεύκου ΕΝΕΡΓΕΙΑ 332 Kcal
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Μελίτωμα ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ 0,23 g
ΧΡΩΜΑ Σκούρο ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ 82,5 g
ΓΕΥΣΗ Λίγο γλυκό ΛΙΠΑΡΑ 0,00 g
ΑΡΩΜΑ Βαρύ άρωμα Συνθήκες Αποθήκευσης
ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΣΗ >18 μήνες Διατηρείται σε δροσερό, ξηρό, σκοτεινό & άοσμο χώρο (< 15oC για μακρά περίοδο αποθήκευσης. Το μέλι Πεύκου κρυσταλλώνει δύσκολα. Η κρυστάλλωση του μελιού είναι μια φυσική διαδικασία που εξαρτάται μόνο από την φυτική του προέλευση. Η επαναφορά του στην αρχική του κατάσταση γίνεται με ήπια θέρμανση (μπεν μαρί).
ΠΕΡΙΟΧΗ Πελοπόννησος – Εύβοια
ΠΕΡΙΟΔΟΣ Απρίλιος – Μάιος και
Σεπτέμβριος – Οκτώβριος
<opt;eion value=”mt”>Maltese
Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
tru-640x300
Περισσότερα

Tru-Food Whole Food Vegan

Το Tru-Food Vegan είναι ένα φυτικής προέλευσης συμπλήρωμα διατροφής (πλήρες γεύμα) που καθιστά εύκολο να τρέφεται κάποιος πλήρως, όταν αυτό δεν είναι εφικτό. Κάθε μερίδα περιέχει την διατροφολογική συνιστώμενη αναλογία των πρωτεϊνών-υδατανθράκων με μόνο 3 γραμμάρια λίπους.