Σαλάτα με Μαυρομάτικα Φασόλια

mauromativa
mauromativa

Μια πανεύκολη σαλάτα, με ένα ταπεινό αλλά πραγματικά «θησαυρό» από διατροφικής άποψης υλικό, τα μαυρομάτικα φασόλια.
Χρήσιμες πληροφορίες
Μερίδες: 4
Βαθμός Δυσκολίας: 1/5
Κόστος: 2/5
Υλικά

  • 200γρ. φασόλια μαυρομάτικα
  • 20ml ελαιόλαδο
  • 50γρ. ρόκα ψιλοκομμένη
  • 50γρ. καρύδια ξερά
  • 20ml μηλόξυδο
  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • Χυμός από μισό πορτοκάλι
  • 50γρ. ξινομυζήθρα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα με νερό βράζουμε τα φασόλια μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 20 λεπτά.
2. Τα κρυώνουμε σε τρεχούμενο νερό και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
3. Προσθέτουμε την ρόκα και την ξινομυζήθρα, το ελαιόλαδο και το ξύδι και τους χυμούς από το λεμόνι και το πορτοκάλι.
4. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
Πηγή: cretanfoodnews.gr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα