Γλυκές Εμπειρίες, εκπομπή 22-01-2014

ΘΕΜΑ : «διαβήτης και εκπαίδευση / ομάδες εκπαίδευσης» Στην εκπομπή «Γλυκιές Εμπειρίες» Τετάρτη 22/01/14 θα μιλήσουμε για την αναγκαιότητα εκπαίδευσης σχετικά με το Σακχαρώδη Διαβήτη και τις ομάδες εκπαίδευσης.Καλεσμένη μας η γνωστή Ενδοκρινολόγος- Διαβητολόγος κα Γεωργία Κάσση.
Γλυκές Εμπειρίες, εκπομπή 22-01-2014 - Glykouli.Gr

ΘΕΜΑ : «διαβήτης και εκπαίδευση / ομάδες εκπαίδευσης»
Στην εκπομπή «Γλυκιές Εμπειρίες» Τετάρτη 22/01/14 θα μιλήσουμε για την αναγκαιότητα εκπαίδευσης σχετικά με το Σακχαρώδη Διαβήτη και τις ομάδες εκπαίδευσης.
Καλεσμένη μας η γνωστή Ενδοκρινολόγος-Διαβητολόγος κα Γεωργία Κάσση και θα μιλήσουμε μαζί της για πολλά ενδιαφέροντα θέματα.
* Η κα Κάσση διατέλεσε ως μόνιμη ενδοκρινολόγος καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Περούτζια, ήταν από τις πιο αξιόλογες διαβητολόγους του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου του Βόλου και σήμερα βρίσκεται στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρας».
 
«..Χθες έπαθα μια φοβιστική υπογλυκαιμία και μάλιστα ήμουν σε ιατρείο ορθοπεδικού όπου και περίμενα να έρθει η σειρά μου. Ο λίγος κόσμος που περίμενε και με είδε να τρέμω, να κατεβάζω τις ζάχαρες, να λούζομαι στον ιδρώτα, σοκαρίστηκε.
Όταν συνήρθα και εξήγησα ότι είμαι διαβητική, όλοι είχαν και κάποιον γνωστό τους διαβητικό αλλά δεν ήξεραν να μου πουν αν είναι τύπου1 ή τύπου2. Για μια φορά ακόμα τους εξήγησα την τεράστια διαφορά μεταξύ του τύπου 1 και του τύπου 2 και νομίζω για μια φορά ακόμα είδα την βαρεμάρα στα μάτια τους.
Ο κόσμος ΔΕΝ έχει ιδέα τι τραβάμε στην καθημερινότητα μας, θα μου πεις εδώ δεν έχει ιδέα ο Γεν. Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Π. Κοκκόρης και τολμά να πει ότι ο διαβήτης (γενικά ο διαβήτης) είναι ιάσιμος, είναι αναστρέψιμος.
Όταν το άκουσα το πρώτο που σκέφτηκα ήταν ότι «μη αναστρέψιμη είναι η ελεεινή κατάσταση στην χώρα μου». Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι η ελάχιστη παροχή που μας οφείλουν είναι η εκπαίδευση.Ο διαβήτης είναι τόσο δύσκολος που είναι έγκλημα μετά την διάγνωση να μην μας προσφέρουν ομάδες εκπαίδευσης για να βοηθηθούμε.
Αυτό που τελικά αναγνώρισα με τα χρόνια είναι ότι πρέπει να βγούμε και να τους εκπαιδεύσουμε εμείς να γίνουν πρώτα «άνθρωποι», πρέπει να τους εκπαιδεύσουμε να μάθουν για τον διαβήτη μας και τότε ίσως καταλάβουν και μας σεβαστούν….. Τελικά έχω να μάθω μόνη μου τον διαβήτη μου και να παλέψω να σου μάθω τον διαβήτη μου….»
Μαρία
 
Ακούστε την εκπομπή :

Εκπομπή Γλυκιές Εμπειρίες, 22/01/14 by Glykouli Gr on Mixcloud

 

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Γλυκιές Εμπειρίες, εκπομπή 29-01-2014 - Glykouli.Gr
Περισσότερα

Γλυκιές Εμπειρίες, εκπομπή 29-01-2014

Θέμα :  «Διαβήτης και Κατάθλιψη »
Στην εκπομπή  «Γλυκές Εμπειρίες» Τετάρτη 29/1/14 ώρα 20:00 - 22:00 θα μιλήσουμε για το διαβήτη και τις ψυχολογικές συνέπειες του. Τι γνωρίζουμε, τι γνωρίζει η ιατρική για την “ζημιά” που κάνει ο διαβήτης στο κεφάλι, στην ψυχή, στο συναίσθημα; Πατήστε εδώ για να ακούσετε την εκπομπή

Γλυκιές Εμπειρίες, εκπομπή 20-03-2013 - Glykouli.Gr
Περισσότερα

Γλυκιές Εμπειρίες, εκπομπή 20-03-2013

Θέμα: «Συνεχής Καταγραφή»
Έχουμε καλεσμένο τον ενδοκρινολόγο Ιατρό, Διευθυντή του Ενδοκρινολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός κ.Χαράλαμπο Βασιλόπουλο.Πατήστε εδώ να διαβάσετε το newsletter της εκπομπής