Δωρεάν εξετάσεις για διαβήτη στο Ηράκλειο Κρήτης

Την ευκαιρία να υποβληθούν σε δωρεάν εξετάσεις και να μάθουν εάν πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη και δεν το γνωρίζουν ή εάν έχουν διαβήτη και είναι καλά ρυθμισμένοι, θα έχουν το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 οι κάτοικοι του Ηρακλείου Κρήτης

«Πρόλαβε το Διαβήτη σου και αν έχεις ήδη, αντιμετώπισε τον σωστά»

Την ευκαιρία να υποβληθούν σε δωρεάν εξετάσεις και να μάθουν εάν πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη και δεν το γνωρίζουν ή εάν έχουν διαβήτη και είναι καλά ρυθμισμένοι, θα έχουν το Σάββατο

15 και την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 οι κάτοικοι του Ηρακλείου Κρήτης.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο, στις 10:00 – 14:00 και 17:00 – 20:00, και την Κυριακή, στις 10:00 – 13:00, θα διενεργούνται δωρεάν μετρήσεις γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (HbA1c) σε όσους το επιθυμούν, προκειμένου αφενός μεν, να εντοπιστούν άτομα με διαβήτη και να παραπεμφθούν για περαιτέρω ιατρική διερεύνηση, αφετέρου δε, να διαπιστωθεί εάν οι ήδη πάσχοντες είναι καλά ρυθμισμένοι.

Οι μετρήσεις θα γίνονται από εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό με τη λήψη αίματος από το δάκτυλο (μια σταγόνα), σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Ξενοδοχείου Galaxy.

Ο ιατρικός έλεγχος πραγματοποιείται στο πλαίσιο ημερίδας για επιστήμονες υγείας και το κοινό που πραγματοποιείται επίσης στον χώρο του ξενοδοχείου, την Παρασκευή 14 Μαρτίου, (16:30 – 21:30) και το Σάββατο 15 Μαρτίου (10:00 – 21:30), με στόχο την ενημέρωση για όλα τα νεότερα  δεδομένα γύρω από το σακχαρώδη διαβήτη.

Την Κήρυξη των Εργασιών έχει προσκληθεί να πραγματοποιήσει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Υπέρτιμος και Έξαρχος Ευρώπης κ. κ. Ειρηναίος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ευκαιρία για δωρεάν έλεγχο διαβήτη θα έχουν το προσεχές διάστημα και οι κάτοικοι της Πάτρας στις 4 – 6 Απριλίου, της Θεσσαλονίκης στις 9 – 11 Μαΐου, της Αλεξανδρούπολη στις 13 – 15 Ιουνίου και των Ιωαννίνων στις 10 – 12 Οκτωβρίου 2014.

«Πρόλαβε το Διαβήτη σου και αν έχεις ήδη, αντιμετώπισέ τον σωστά»

Από το πρόγραμμα της επιστημονικής ημερίδας ξεχωρίζει, μεταξύ άλλων, το Στρογγυλό Τραπέζι «Συνδυασμός αντιδιαβητικών δισκίων με ινσουλίνη ή και GLP-1 ανάλογα», το οποίο θα συντονίσει ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Έρευνας, Πρόληψης και Θεραπείας του Σακχαρώδη Διαβήτη και των Επιπλοκών του (Ε.ΚΕ.ΔΙ.), καθηγητής Παθολογίας, Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Σακχαρώδη Διαβήτη των Πανεπιστημίων Αθηνών και Ουλμ Γερμανίας, ακαδημαϊκός και μέλος της Συγκλήτου της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών (EASA, Σάλτσμπουργκ – Αυστρία), Σωτήριος Α. Ράπτης.

Στην συζήτηση θα συμμετάσχουν ο παθολόγος με εξειδίκευση στο σακχαρώδη διαβήτη, διευθυντής Ε.Σ.Υ. και υπεύθυνος του Διαβητολογικού Κέντρου του Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου «Βενιζέλειο – Πανάνειο», Άγγελος Χ. Παππάς, o αναπληρωτής καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με εξειδίκευση στο σακχαρώδη διαβήτη, Β’ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική – Μονάδα Έρευνας και Διαβητολογικό Κέντρο Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν», Αθανάσιος Ε. Ράπτης και ο επίκουρος καθηγητής Παθολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών με εξειδίκευση στο σακχαρώδη διαβήτη, Β’ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική – Μονάδα Έρευνας και Διαβητολογικό Κέντρο Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν», Παναγιώτης Γ. Χαλβατσιώτης.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η Τελετή Έναρξης για τους ιατρούς, τους επαγγελματίες υγείας και το κοινό στις 19:30 – 20:00, την οποία θα προσφωνήσουν οι επίσημοι προσκεκλημένοι και η εκδήλωση θα κλείσει με τις Θέσεις – Αντιπαραθέσεις και συζήτηση με το Ακροατήριο (20:00 – 21:30) με θέμα «Το πάνθεον των δυνατοτήτων της αντιμετώπισης του σακχαρώδη διαβήτη σήμερα από την πολιτεία, τους επιστήμονες υγείας και την κοινωνία», με συντονιστή – -αρουσιαστή – συζητητή τον κ. Ράπτη και συζητητή τον παθολόγο με εξειδίκευση στο σακχαρώδη διαβήτη, διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νικόλαο Κ. Κεφαλογιάννη.

Επίσης, στην επιστημονική ημερίδα θα συζητηθούν από τους ειδικούς τα θέματα «Κατευθυντήριες οδηγίες και στόχοι της θεραπείας της αρτηριακής υπέρτασης», «Παρουσίαση κλινικών περιστατικών με προτεινόμενες θεραπευτικές επιλογές στην υπέρταση (Διαδραστική συμμετοχή κοινού – voting system)», «Κατευθυντήριες οδηγίες και στόχοι θεραπείας της δυσλιπιδαιμίας», «Παρουσίαση κλινικών περιστατικών με προτεινόμενες θεραπευτικές επιλογές στη δυσλιπιδαιμία (Διαδραστική συμμετοχή κοινού – voting system)», «Μεταβολικό σύνδρομο και φλεγμονή: κίνδυνος ανάπτυξης τύπου 2 σακχαρώδη διαβήτη και καρδιαγγειακής νόσου. Μύθος ή πραγματικότητα;», «Νεότερα δεδομένα στην ινσουλινοθεραπεία και στις αντλίες συνεχούς εγχύσεως ινσουλίνης», «Επιδράσεις του σακχαρώδη διαβήτη στο γαστρεντερικό σύστημα», «Έχει θέση σήμερα, ως θεραπεία υποκαταστάσεως, η συμπληρωματική λήψη ασβεστίου και βιταμίνης D;», «Η αποφασιστική συμμετοχή του γαστρεντερο-παγκρεατικού άξονα στην αναχαίτιση του καρδιομεταβολικού συνδρόμου», «Ο ρόλος των αναστολέων DPP-4 στην επίτευξη του βέλτιστου γλυκαιμικού ελέγχου», «Αντιμετωπίζοντας την πρόκληση της επίτευξης στόχου της LDL-C. Νεότερα δεδομένα με τον συνδυασμό αντιλιπιδαιμικών φαρμάκων σε ασθενείς υψηλού καρδιαγγειακού κινδύνου» και «Νεότερα δεδομένα στη διάγνωση και αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη κύησης».

Τελος, στην ενημερωτική ομιλία για το κοινό θα συζητηθούν τα θέματα «Άσκηση, σωστή διατροφή και αποφυγή καπνίσματος βασικοί παράγοντες στην αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη», «Η σημασία της αυτομέτρησης του σακχάρου αίματος στην καθ’ ημέρα πράξη», «Γαστρεντερικός σωλήνας: ο “τροχονόμος” της εκκρίσεως της ινσουλίνης από το πάγκρεας», «Νεότερες ινσουλίνες», «Παχυσαρκία, σακχαρώδης διαβήτης και οστεοπόρωση», «Διαβήτης και καρδιά» και «Αναχαίτιση του καρδιομεταβολικού συνδρόμου με τη ρύθμιση: – της Υπέρτασης και – των λιπιδίων». Θα ακολουθήσει γενική συζήτηση με τη συμμετοχή του ακροατηρίου.

Πηγή: health.in.gr
 

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα