Χταπόδι με πιπεριές

Χταπόδι με πιπεριές

Χρήσιμες πληροφορίες
Μερίδες: 4
Απαιτούμενος χρόνος: 90′
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
Κόστος: 2/5
Υλικά

  • 1 χταπόδι 1/2 κιλού περίπου
  • 1 κούπα λάδι
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες
  • 1 πράσινη πιπεριά σε λωρίδες
  • 1 κίτρινη πιπεριά σε λωρίδες
  • 10 μακριές γλυκές πιπεριές σε ρόδες
  • 400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές κέτσαπ
  • 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί
  • Αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση

  • Βράστε το χταπόδι μέσα σε νερό που να το σκεπάζει, με 1 κούπα ξύδι, να μαλακώσει.
  • Στραγγίστε το και κρατήστε 1/2 κούπα από το ζουμί που έβρασε.
  • Αφαιρέστε τις μαύρες μεμβράνες και κόψτε το σε κομμάτια.
  • Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε 2/3 κούπας από το λάδι και σωτάρετε τις πιπεριές, να μαραθούν.
  • Ρίξτε τη ντομάτα, την κέτσαπ, το ζουμί που κρατήσατε, αλάτι και το πιπέρι καγιέν.
  • Σκεπάστε και σιγοβράστε 10′, να δέσει ελαφρά η σάλτσα.
  • Σ’ ένα τηγάνι, ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι και σωτάρετε το χταπόδι, ρίξτε το κρασί κι αφήστε επάνω στη φωτιά, ώσπου να εξατμιστεί το οινόπνευμα.
  • Μεταφέρετε το χταπόδι μέσα στην κατσαρόλα με τις πιπεριές και βράστε 10′

Πηγή: https://nisteia.wordpress.com/2011/03/23/xtapodi-piperies/

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα