Gazpacho Gazpacho
Η διάσημη κρύα σούπα από την Ισπανία μπορεί να γίνει το απόλυτο δροσιστικό καλοκαιρινό σας σνακ! Gazpacho

Η διάσημη κρύα σούπα από την Ισπανία μπορεί να γίνει το απόλυτο δροσιστικό καλοκαιρινό σας σνακ!

Χρήσιμες Πληροφορίες

Μερίδες: 4
Θερμίδες: 87/ μερίδα
Υδατάνθρακες: 13g/ μερίδα
Απαιτούμενος χρόνος: 20′
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
Κόστος: 1/5

Υλικά

  • 4 μέτριες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες
  • 1 μέτριο αγγούρι, ξεφλουδισμένο και κομμένο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο
  • 1/2 πράσινη πιπεριά, χωρίς τον πυρήνα της και τους σπόρους, κομμένη σε φέτες
  • 2 κοτσανάκια σέλινο ή σέλερυ
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό λαχανικών ή 1/2 φλιτζάνι νερό κρύο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βγάζουμε τους σπόρους από τη μια ντομάτα, την κόβουμε σε πολύ μικρά κυβάκια και τη κρατάμε στην άκρη.

2. Αναμειγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και πολτοποιούμε το μείγμα στο μπλέντερ.

3. Προσθέτουμε ανακατεύοντας το νερό, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά.

4. Σκεπάζουμε το μπολ καλά με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

5. Όταν σερβίρουμε τη σούπα μας, ρίχνουμε από πάνω τα κομματάκια της ψιλοκομμένης ντομάτας και τα κρουτόν.

Πηγή: diabeticgourmet.com

Shares
Αποδοχή
Η ιστοσελίδα glykouli.gr χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση των υπηρεσιών της. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Shares