Pizza με ρόκα και προσούτο

pizza
pizza

Υγιεινή, λάιτ εκδοχή με προσεχτικά επιλεγμένα υλικά!
Χρήσιμες Πληροφορίες
Μερίδες: 6
Θερμίδες: 306 / μερίδα
Υδατάνθρακες: 33g / μερίδα
Απαιτούμενος Χρόνος: 35′
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
Κόστος: 2/5
Υλικά

  • 1 ζύμη για πίτσα, ολικής αλέσεως κατά προτίμηση
  • 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • 1 φλυτζάνι προσούτο κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
  • 1 φλυτζάνι τυρί τεμαχισμένη άπαχη μοτσαρέλα
  • 2 φλυτζάνια ρόκα
  • 1 φλυτζάνι ντομάτα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στην υψηλότερη θερμοκρασία.
2. Τοποθετήστε τη ζύμη στο ειδικό ταψάκι για πίτσα ή σε σχάρα στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου σας. Ψήστε για περίπου 8 λεπτά.
3. Εν τω μεταξύ σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε το κρεμμύδι, το προσούτο, το κόκκινο πιπέρι και ανακατέψτε για περίπου 3 λεπτά.
4. Απλώστε το μείγμα στην επιφάνεια της ζύμης και προσθέστε το τυρί.
5. Ψήστε για περίπου 8′-10′ ακόμα μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει η πίτσα μας ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
6. Αφαιρέστε την από το φούρνο και προσθέστε από πάνω την ψιλοκομμένη ρόκα και τις ντομάτες.
Πηγή: eatingwell.com

Total
5
Shares
Σχετικά άρθρα
Σπιτική λεμονάδα με στέβια: Εύκολη homemade δροσιά με τα βασικότερα tips!
Περισσότερα

Σπιτική λεμονάδα με στέβια: Εύκολη homemade δροσιά με τα βασικότερα tips!

Η homemade λεμονάδα με στέβια είναι εξίσου καλή με την κλασική λεμονάδα, χωρίς όμως ενοχές -αφού περιέχει 0…