Pizza με ρόκα και προσούτο Pizza με ρόκα και προσούτο
Υγιεινή, λάιτ εκδοχή με προσεχτικά επιλεγμένα υλικά! Χρήσιμες Πληροφορίες Μερίδες: 6 Θερμίδες: 306 / μερίδα Υδατάνθρακες: 33g / μερίδα Απαιτούμενος Χρόνος: 35′ Βαθμός δυσκολίας:... Pizza με ρόκα και προσούτο

Υγιεινή, λάιτ εκδοχή με προσεχτικά επιλεγμένα υλικά!

Χρήσιμες Πληροφορίες

Μερίδες: 6
Θερμίδες: 306 / μερίδα
Υδατάνθρακες: 33g / μερίδα
Απαιτούμενος Χρόνος: 35′
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
Κόστος: 2/5

Υλικά

  • 1 ζύμη για πίτσα, ολικής αλέσεως κατά προτίμηση
  • 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • 1 φλυτζάνι προσούτο κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
  • 1 φλυτζάνι τυρί τεμαχισμένη άπαχη μοτσαρέλα
  • 2 φλυτζάνια ρόκα
  • 1 φλυτζάνι ντομάτα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

1. Προθερμάνετε το φούρνο στην υψηλότερη θερμοκρασία.

2. Τοποθετήστε τη ζύμη στο ειδικό ταψάκι για πίτσα ή σε σχάρα στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου σας. Ψήστε για περίπου 8 λεπτά.

3. Εν τω μεταξύ σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε το κρεμμύδι, το προσούτο, το κόκκινο πιπέρι και ανακατέψτε για περίπου 3 λεπτά.

4. Απλώστε το μείγμα στην επιφάνεια της ζύμης και προσθέστε το τυρί.

5. Ψήστε για περίπου 8′-10′ ακόμα μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει η πίτσα μας ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

6. Αφαιρέστε την από το φούρνο και προσθέστε από πάνω την ψιλοκομμένη ρόκα και τις ντομάτες.

Πηγή: eatingwell.com

Shares

Σχετικά άρθρα

Αποδοχή
Η ιστοσελίδα glykouli.gr χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση των υπηρεσιών της. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Shares