Χοιρινό ψαρονέφρι με σόγια Χοιρινό ψαρονέφρι με σόγια
Λαχταριστό και ζουμερό χοιρινό ψαρονέφρι με μαρινάδα σόγιας! Χρήσιμες Πληροφορίες Μερίδες: 4 Θερμίδες: 236 / μερίδα Υδατάνθρακες: 7,6g / μερίδα Απαιτούμενος Χρόνος: 25′ Βαθμός... Χοιρινό ψαρονέφρι με σόγια

Λαχταριστό και ζουμερό χοιρινό ψαρονέφρι με μαρινάδα σόγιας!

Χρήσιμες Πληροφορίες

Μερίδες: 4
Θερμίδες: 236 / μερίδα
Υδατάνθρακες: 7,6g / μερίδα
Απαιτούμενος Χρόνος: 25′
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
Κόστος: 3/5

Υλικά

  • 1 1/2 κιλά χοιρινό φιλέτο ψαρονέφρι (θα πρέπει να είναι
    άπαχο)
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας με χαμηλό νάτριο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 μέτριες σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/2 φλιτζάνι κοπανισμένα αμύγδαλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 καρότο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 1 μέτριο σέλινο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

1. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το κρασί, σάλτσα σόγιας, το πιπέρι και το σκόρδο. Βάζουμε το χοιρινό κομμένο σε φέτες και όλα μαζί σε σακούλα τροφίμων. Σφραγίστε τη σακούλα και μαρινάρουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

2. Αφαιρέστε το χοιρινό κρέας από τη μαρινάδα. Ζεσταίνετε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνετε το χοιρινό για περίπου 5 λεπτά, γυρίζοντας προσεκτικά.

3. Μειώστε τη θερμότητα σε χαμηλή, προσθέστε τη μαρινάδα, το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο. Κλείνετε το καπάκι και σιγοβράζουμε 10-12 λεπτά.

4. Σερβίρετε με ψιλοκομμένα αμύγδαλα.

Πηγή: sidagi.gr

Shares

Σχετικά άρθρα

Αποδοχή
Η ιστοσελίδα glykouli.gr χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση των υπηρεσιών της. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Shares