«Νεανικός Διαβήτης», Γκίκα Ελένη – Θυμέλλη Ιωάννα «Νεανικός Διαβήτης», Γκίκα Ελένη – Θυμέλλη Ιωάννα
Το βιβλίο αυτό εξηγεί και αναλύει το νεανικό διαβήτη και προσφέρει τις βασικές γνώσεις για μια ειρηνική συμβίωση μαζί του. «Νεανικός Διαβήτης», Γκίκα Ελένη – Θυμέλλη Ιωάννα
Νεανικός Διαβήτης. Ποιος είναι αυτός ο νέος συγκάτοικος της ζωής μου;
Εκδόσεις Άγκυρα
Συντελεστές: Γκίκα Ελένη, Θυμέλλη Ιωάννα (Συγγραφείς)
Δενεζάκη Λιάνα (Εικονογράφος)
Χούνος Νέστορας (Επιμελητής)
Σελίδες: 160
Διαστάσεις: 28 x 21 εκ.
Πρώτη έκδοση: Δεκέμβριος 2005
Μέχρι πριν από λίγα χρόνια η θεραπευτική αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη βασιζόταν στην τριάδα ινσουλίνη-δίαιτα-άσκηση. Η πρόσφατη πείρα όμως έχει διδάξει ότι η καλή εκπαίδευση γύρω από τον διαβήτη, είναι εκείνη που εξασφαλίζει τη δυνατότηα για την ορθή αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων.
Οι απαιτήσεις του διαβήτη είναι τέτοιες που κάθε μέρα το άτομο -ή η οικογένειά του- πρέπει να παίρνει αποφάσεις για τη ρύθμισή του και για διάφορες άλλες δραστηριότητες, αποφάσεις που πρέπει να βασίζονται σε γνώσεις, τις οποίες μόνο με καλή και συνεχή εκπαίδευση μπορεί να αποκτήσει.
Το βιβλίο αυτό πρέπει να είναι ένας αχώριστος σύντροφος. Μπορεί να γίνει ο καθημερινός απαντητής σε πολλά ερωτήματα. Δεν έχει σκοπό να υποκαταστήσει τον γιατρό, επιδιώκει όμως να δώσει τις βασικές γνώσεις που χρειάζεται κανείς για να μπορεί να ζει ειρηνικά με τον διαβήτη του.

 

Shares
Αποδοχή
Η ιστοσελίδα glykouli.gr χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση των υπηρεσιών της. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Shares