Μακαρόνια με Τόνο και Σάλτσα Λεμονιού Μακαρόνια με Τόνο και Σάλτσα Λεμονιού
Χρήσιμες Πληροφορίες Μερίδες: 4 Απαιτούμενος Χρόνος: 30′ Βαθμός δυσκολίας: 1/5 Κόστος: 3/5 Υλικά 250 γραμ. μακαρόνια Νο 6 μέτριο ΖΩΓΡΑΦΟΣ 1 κονσέρβα (90 γραμ.)... Μακαρόνια με Τόνο και Σάλτσα Λεμονιού

Χρήσιμες Πληροφορίες

Μερίδες: 4
Απαιτούμενος Χρόνος: 30′
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
Κόστος: 3/5

Υλικά

  • 250 γραμ. μακαρόνια Νο 6 μέτριο ΖΩΓΡΑΦΟΣ
  • 1 κονσέρβα (90 γραμ.) τόνος
  • 1/2 φλυτζάνι λάδι
  • χυμός 1/2 λεμονιού
  • 1/2 κουταλιά της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

Εκτέλεση

1. Βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.

2. Στίβετε το λεμόνι. Από την φλούδα του λεμονιού αφαιρείτε όλο το λευκό της μέρος.

3. Ψιλοκόβετε το κίτρινο μέρος της φλούδας και την βάζετε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το λάδι. Θερμαίνετε μέχρι να κάψει το λάδι. Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας καλά. Περιχύνετε τα μακαρόνια με το μίγμα βουτύρου – λεμονιού.

4. Λιώνετε με ένα πιρούνι τον τόνο και προσθέτετε τον μαϊντανό, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη, ανακατεύοντας.

5. Προσθέτετε το μίγμα του τόνου στα μακαρόνια και ανακατεύετε καλά.

Πηγή: zografosdiet.gr 

Shares

Σχετικά άρθρα

Αποδοχή
Η ιστοσελίδα glykouli.gr χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση των υπηρεσιών της. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Shares