Ενημερωτική καμπάνια για την πρόληψη της παχυσαρκίας και του διαβήτη

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Προσέχω το διαβήτη μου» η ΕΙΕΠ διαθέτει παραπεμπτικά για δωρεάν εργαστηριακές εξετάσεις πλήρους αιματολογικού ελέγχου.
Με στόχο την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση πιθανών επιπλοκών, σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 2, και στο πλαίσιο του προγράμματος «Προσέχω το διαβήτη μου» η Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας διαθέτει παραπεμπτικά για δωρεάν εργαστηριακές εξετάσεις πλήρους αιματολογικού ελέγχου.
Πιο συγκεκριμένα, η Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας υλοποιεί την ενημερωτική καμπάνια με θέμα «Η Παχυσαρκία είναι νόσος» που αφορά στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού ότι η παχυσαρκία ως νόσος πρέπει να έχει την κατάλληλη επιστημονική αντιμετώπιση.
Για αυτό το λόγο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ενημέρωσης που προσφέρει, προσκαλεί ασθενείς από κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, κυρίως ανασφάλιστους, να προσέλθουν στα γραφεία της (Λ. Κηφισίας 46, Αμπελόκηποι), από Δευτέρα έως Πέμπτη, 12:00-14:00, για να λάβουν παραπεμπτικά πλήρους αιματολογικού ελέγχου παρακολούθησης του διαβήτη, μαζί με βασικές εξετάσεις αίματος που σχετίζονται με αυτόν, με στόχο την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση πιθανών επιπλοκών.
Υπενθυμίζεται ότι η πρωτοβουλία «Προσέχω το διαβήτη μου», υλοποιείται από το QualityNet Foundation, το Δίκτυο Υπεύθυνων Οργανισμών και Ενεργών Πολιτών, με την ευγενική υποστήριξη της Novartis Hellas, στο πλαίσιο της Εθνικής Εμβέλειας Προγράμματος για την προώθηση της Κοινωνικής Υπευθυνότητας στον άξονα Υγεία. Τελεί υπό τις αιγίδες της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας και τη συνεργασία του Ομίλου Εταιρειών Υγείας της Βιοιατρικής, και θα ολοκληρωθεί 15 Δεκεμβρίου του 2014.
ΕΙΕΠ
Η Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας (ΕΙΕΠ) είναι επιστημονικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ιδρύθηκε το 1991 και αριθμεί περισσότερα από 1.250 μέλη, εκ των οποίων τα περισσότερα ασκούν το ιατρικό επάγγελμα και τα υπόλοιπα είναι όλοι επαγγελματίες υγείας. Είναι μέλος της European Association for the Study of Obesity (EASO) και της World Obesity Federation (WOF, πρώην IASO), καθώς και ιδρυτικό μέλος του Balkan Network for the Study of Obesity (BalNeSO).
Ένας από τους καταστατικούς σκοπούς της εταιρείας είναι «η επιστημονική έρευνα και μελέτη της παχυσαρκίας και των μεταβολικών νόσων στην Ελλάδα… η επιστημονική έρευνα στη σωστή διατροφή του σύγχρονου ανθρώπου…».
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της ΕΙΕΠ  ή να τηλεφωνήσετε στα γραφεία της: 210-6985988-7.
Πηγή: iatronet.gr
Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Περισσότερα

Πάντα τέτοια! Μία πολύ παραγωγική συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ! – Το glykouli.gr καταγράφει τα highlights της συνάντησης του Σωτήρη Μπερσίμη με την ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ

Του Βασίλη Βενιζέλου Σε πολύ καλό και παραγωγικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 20 Ιουλίου η πολυπόθητη συνάντηση…