Μανιτάρια portobello σχάρας με ginger

portobello
portobello

Χρήσιμες πληροφορίες
Μερίδες: 4
Θερμίδες: 69/ μερίδα
Υδατάνθρακες: 14g/ μερίδα
Χοληστερόλη: 0 mg/ μερίδα
Πρωτεΐνη: 4 g/ μερίδα
Νάτριο: 10 mg/ μερίδα
Ίνες: 2 g/ μερίδα
Συνολικό λίπος: 0 g/ μερίδα
Κάλιο: 778 mg/ μερίδα
Ασβέστιο: 19 mg/ μερίδα
Κορεσμένο λίπος: 0 g/ μερίδα
Ακόρεστα λιπαρά: 0 g/ μερίδα
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
Κόστος: 2/5
Υλικά

  • 4 μεγάλα μανιτάρια portobello
  • 1/4 φλ. βαλσάμικο
  • 1/2 φλ. χυμός ανανά
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο και ξεφλουδισμένο
  • φρέσκο ginger (πιπερόριζα)
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό

Εκτέλεση
1. Καθαρίστε τα μανιτάρια με ένα υγρό πανί (τα μανιτάρια δεν πρέπει να πλένονται) και αφαιρέστε τα κοτσάνια τους. Βάλτε τα σε μια γυάλινη πιατέλα με το κεφάλι προς τα κάτω.
2. Για να ετοιμάσετε την μαρινάδα, χτυπήστε μαζί σε ένα μικρό μπολ το ξύδι, τον χυμό του ανανά και το ginger.
3. Ραντίστε τα μανιτάρια με την μαρινάδα. Σκεπάστε και αφήστε τα στο ψυγείο για περίπου μια ώρα, γυρνώντας ενδιάμεσα τα μανιτάρια μία φορά.
4. Ανάψτε μια δυνατή θράκα στο μπάρμπεκιου ή σε ηλεκτρικό γκριλ. Απομακρυνθείτε από την φωτιά και ψεκάστε την σχάρα με σπρέι μαγειρέματος. Βάλτε την σχάρα περίπου 10-15 εκατοστά από την φωτιά.
5. Ψήστε τα μανιτάρια σε μέτρια φωτιά, γυρνώντας τα συχνά, μέχρι να γίνουν τρυφερά, περίπου 5 λεπτά από κάθε μεριά. Ραντίζετέ τα με την μαρινάδα για να μην στεγνώσουν.
6. Με λαβίδες βάλτε τα μανιτάρια σε μια πιατέλα, γαρνίρετε με βασιλικό και σερβίρετε αμέσως.

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα