Σούπα με φασόλια λευκά, μαυρομάτικα και χάντρες Σούπα με φασόλια λευκά, μαυρομάτικα και χάντρες
Η χρήση διάφορων φασολιών δίνει σε αυτή τη σούπα μεγάλη θρεπτική αξία και συνδυασμό φυτικών πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας! Χρήσιμες Πληροφορίες Μερίδες: 4 Θερμίδες:... Σούπα με φασόλια λευκά, μαυρομάτικα και χάντρες

Η χρήση διάφορων φασολιών δίνει σε αυτή τη σούπα μεγάλη θρεπτική αξία και συνδυασμό φυτικών πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας!

Χρήσιμες Πληροφορίες

Μερίδες: 4
Θερμίδες: 305/ μερίδα
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
Κόστος: 2/5

Υλικά

  • 100 γρ. λευκά φασόλια ψιλά
  • 100 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
  • 100 γρ. φασόλια χάντρες
  • 2 σελινόριζες κομμένες
  • 2 καρότα κομμένα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 400 γρ. ντομάτα κονσέρβα
  • 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
  • αλατοπίπερο
  • 4 κουταλάκια ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Με το ελαιόλαδο σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει.

2. Ανακατεύετε τα λαχανικά και ψήνετε για άλλα 5 λεπτά.

3. Προσθέτετε τη ντομάτα και αφήνετε για 1 λεπτό ακόμα.

4. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τα φασόλια με το ζωμό και 1 λίτρο νερό, ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσουν.

5. Βράζετε για ακόμη 1 ώρα και 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

6. Σερβίρετε με λίγο ωμό ελαιόλαδο.

Πηγή: ygeia.tanea.gr

Shares
Αποδοχή
Η ιστοσελίδα glykouli.gr χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση των υπηρεσιών της. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Shares