Μοσχαράκι γάλακτος με φακές στο φούρνο

ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΦΑΚΕΣ
ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΦΑΚΕΣ

Τα όσπρια συνδυάζονται εξαιρετικά με το κρέας, δίνοντας ένα αποτέλεσμα νόστιμο και ιδιαίτερα θρεπτικό για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Χρήσιμες Πληροφορίες
Μερίδες: 6
Θερμίδες: 300 / μερίδα
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
Κόστος: 2/5
Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαράκι γάλακτος κομμένο σε κομμάτια
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 καρότο κομμένο
  • 1 κουταλάκι κύμινο
  • 1 κουταλάκι τριμμένο τζίντζερ
  • 2 κουταλάκια δενδρολίβανο
  • 750 ml ζωμός κοτόπουλου
  • 180 γρ. φακές
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι ξύδι balsamico

Εκτέλεση
1. Σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο για 3 λεπτά περίπου.
2. Προσθέτετε το κύμινο, το τζίντζερ και ανακατεύετε για άλλα 2 λεπτά.
3. Σοτάρετε το κρέας απ’ όλες τις μεριές μέχρι να ροδίσει.
4. Βάζετε σε βαθύ σκεπαστό ταψί ή γάστρα το μοσχαράκι, το δενδρολίβανο, το μείγμα με τα λαχανικά και 600 ml από το ζωμό, και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 180° C.
5. Προσθέτετε τις φακές, τη ζάχαρη, το ξύδι και τον υπόλοιπο ζωμό, και ψήνετε για 1 ώρα ακόμα μέχρι οι φακές να είναι έτοιμες.
6. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε όσο είναι ζεστό.
Πηγή: ygeia.tanea.gr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα