Κοτόπουλο με μανιτάρια και σως μπαλσάμικο

Κοτόπουλο με μανιτάρια και σως μπαλσάμικο
Κοτόπουλο με μανιτάρια και σως μπαλσάμικο

Ένα οικονομικό πιάτο, εύκολο να ετοιμαστεί, που δεν υστερεί σε γεύση…

Χρήσιμες Πληροφορίες

Μερίδες: 4
Θερμίδες: 240 / μερίδα
Υδατάνθρακες: 12g / μερίδα
Απαιτούμενος Χρόνος: 20′
Βαθμός Δυσκολίας: 1/5
Κόστος: 1/5

Υλικά

  • 1/2 kg στήθος κοτόπουλο, χωρίς κόκκαλα και πέτσα
  • 1 κ.σ. λάδι
  • 1/4 φλ. αλεύρι
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη χωρίς trans λιπαρά οξέα
  • 1/4 kg μανιτάρια σε φέτες
  • 1/4 κ.γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/3 φλ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 1/2 φλ. ζωμός κοτόπουλου, χωρίς λιπαρά και με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

Εκτέλεση

  1. Βάλτε το στήθος κοτόπουλου σε μια πλαστική σακούλα, και χτυπήστε το για να γίνει λεπτό.
  2. Ζεστάνετε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι.
  3. Αλείψτε το κοτόπουλο με αλεύρι και στις δυο πλευρές. Προσθέστε το στο τηγάνι και σωτάρετε την κάθε πλευρά για 5 λεπτά. Αφαιρέστε το κοτόπουλο και τοποθετήστε το στην άκρη.
  4. Λιώστε στο τηγάνι τη μαργαρίνη. Προσθέστε τα μανιτάρια και το πιπέρι, και μαγειρέψτε τα για 5 λεπτά. Προσθέστε το μπαλσάμικο και περιμένετε να βράσει, μέχρι να μειωθεί λίγο το υγρό.
  5. Προσθέστε στο τηγάνι το ζωμό κοτόπουλο και αφήστε το να βράσει για άλλα 2 λεπτά. Προσθέστε ξανά το στήθος κοτόπουλου και αφήστε το για άλλα 5 λεπτά.

Μπορείτε να το σερβίρετε μόνο του, ή και πάνω σε αναποφλοίωτο ρύζι ή κινόα. Αν προσθέσετε στο τραπέζι σας και λαχανικά, σαν το μπρόκολο στον ατμό ή τα φασόλια, έχετε ένα ολοκληρωμένο γεύμα!
Πηγή: diabetes.org

Total
1
Shares
Σχετικά άρθρα