10 συμβουλές για …«γλυκά» πρώτα ραντεβού!

tips-final-600
tips-final-600

Να ‘στε λοιπόν στο πρώτο σας ραντεβού… Όλα έχουν πάει θαυμάσια, είχατε ένα υπέροχο βράδυ. Κι όμως, αντί να αναρωτιέστε αν θα τον/την αποχαιρετήσετε με ένα φιλί, μια αγκαλιά ή ό,τι άλλο σχετικό, στο μυαλό σας κυριαρχεί μόνο το καυτό ερώτημα του πότε και πώς θα αποκαλύψετε στο υποψήφιο ταίρι σας πως νοσείτε από διαβήτη. Ή στο αν χρειάζεται καν να το αποκαλύψετε. Ή πάλι, μπορεί το σάκχαρό σας να είναι χαμηλό -και να μην έχετε επιλογή παρά να εξηγήσετε γιατί τα λόγια σας δε βγάζουν και πολύ νόημα. Αλλά, διστάζετε. Δε θα θέλατε να τρομάξετε τον υποψήφιο σύντροφό σας, σωστά;
Όπως ξέρουμε, ο διαβήτης είναι δουλειά πλήρους απασχόλησης, 24/7. Όσο ωραία κι αν φαντάζει η πιθανότητα ενός ρεπό για βραδινό ραντεβού, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί! Οπότε, χρειάζεται να προσαρμοστούμε αναλόγως…
Ο διαβήτης δεν καθορίζει το ΠΟΙΟΙ είμαστε, αλλά αποτελεί σίγουρα ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μας, και γι’ αυτό δεν πρέπει να είναι ζήτημα ταμπού. Εξάλλου, όσο πιο άβολα νιώθουμε εμείς για το διαβήτη μας, τόσο πιο άβολα θα νιώσει και το ραντεβού μας.
Ας αναθαρρήσουμε, λοιπόν, όλοι εμείς οι «γλυκούληδες» που αγχωνόμαστε κατά καιρούς για την τρομακτική «αποκάλυψη» της ασθένειας στα ραντεβού! Παρότι δεν έχουν βγει συγκεκριμένα εγχειρίδια και κανόνες γι’ αυτά τα πρώτα διαβητικά βήματα στο ερωτικό παιχνίδι, παρακάτω ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές, που θα κάνουν πιο ομαλή τη μετάβαση από το «Χάρηκα που σε γνώρισα» στο «Έχω διαβήτη»!
date533

10 συμβουλές για γλυκά πρώτα ραντεβού…

 
 1.  Μην αισθάνεστε πως πρέπει υποχρεωτικά να μιλήσετε για το διαβήτη σας κάποια συγκεκριμένη στιγμή –αλλά πείτε το όταν εσείς νιώσετε άνετα. Δεν είστε υποχρεωμένοι/ες να το πείτε με τις πρώτες συστάσεις, και ούτε καν στο πρώτο ραντεβού –έχετε, όμως, κατά νου πως όσο περισσότερο το αναβάλλετε, τόσο πιο δύσκολο θα γίνεται.
 2.  Η μεγαλύτερη ανησυχία των ανθρώπων με διαβήτη στα πρώτα ραντεβού είναι μήπως πάψουν να αρέσουν στον/στην υποψήφιο/α σύντροφό τους όταν αποκαλύψουν πως έχουν διαβήτη. Χρειάζεται να καταλάβετε πως δε θέλουν όλοι να ασχοληθούν με το διαβήτη σας, και αυτό είναι ΟΚ! Εξάλλου, το πιθανότερο είναι οι άνθρωποι αυτοί να μη σας υποστήριζαν και σε άλλες δύσκολες φάσεις της ζωής σας -τώρα, με τη θαυματουργή αυτή μέθοδο, τους ξεσκαρτάρετε και γρηγορότερα!
 3.  Θυμηθείτε, δεν είναι ανάγκη να μάθει απ’ την αρχή το υποψήφιο ταίρι σας πώς δουλεύει ο μετρητής γλυκόζης ή πώς ακριβώς υπολογίζονται οι υδατάνθρακες! Πόσο χρόνο πήρε σ’ εσάς να εξοικειωθείτε με όλα αυτά; Αν βομβαρδίσετε με όλες τις σχετικές πληροφορίες κάποιον/α που δεν έχει προηγούμενη εμπειρία στο θέμα μπορεί να τον πανικοβάλλετε. Εξάλλου, και μόνο το να αναφέρετε πως έχετε διαβήτη –ο οποίος χρειάζεται θεραπεία, ιδιαίτερα χρονοβόρα, για παράδειγμα- είναι ήδη αρκετό για να αρχίσουν τα όργανα!
 4.  Αν στο πρώτο ραντεβού δε θέλετε να βγάλετε στη φόρα το καθημερινό πρόγραμμα διατροφής σας, προτείνετε κάτι πιο δραστήριο. Αφήστε το δείπνο, και πηγαίνετε σινεμά, θέατρο, σε μια συναυλία. Πολλές φορές είναι προτιμότερο από το να εμφανίσετε στο ταίρι σας ξαφνικά μια σύριγγα. Κι όταν το ραντεβού τελειώσει, καθίστε και σκεφτείτε: αποφασίστε αν ήταν αντάξιο του διαβήτη σας, και αν θέλετε να μοιραστείτε το κομμάτι αυτό της ζωής σας την επόμενη φορά που θα συναντηθείτε.
 5.  Ανεξάρτητα από το αν σκοπεύετε να αποκαλύψετε το διαβητικό εαυτό σας κατά τη διάρκεια του ραντεβού, να είστε πάντοτε προετοιμασμένοι/ες να ασχοληθείτε με το διαβήτη σας! Πάρτε μαζί σας τα απαραίτητα για τις υπογλυκαιμίες και τα ψηλά σάκχαρα. Ο διαβήτης δε θα σας εγκαταλείψει απλά και μόνο επειδή βγήκατε ραντεβού -είναι παρών, και μπορεί μάλιστα να δείξει τα δόντια του εκεί που δεν το περιμένετε…
 6.  Αν τελικά του/της πείτε πως έχετε διαβήτη, κι εκείνος/η ρωτήσει αν υπάρχει κίνδυνος να κολλήσει, παρακαλούμε να βρείτε ένα πρόσχημα να ακυρώσετε τη βραδιά και να σκεφτείτε σοβαρά το ενδεχόμενο να μην ξανασυναντηθείτε μαζί του/της!
 7.  Όσο πιο χαλαροί είστε και αστειεύεστε με το διαβήτη σας, τόσο πιο εύκολο γίνεται και για τους υπόλοιπους. Τόσα χρόνια, σίγουρα θα έχετε εξασκηθεί στο χιούμορ και σε μερικές «πιασάρικες» ατάκες!
 8.  Να κάνετε ό,τι κάνετε συνήθως. Μετρήστε τη γλυκόζη σας, κάντε την ινσουλίνη σας. Να είστε αυθεντικοί, όπως πάντα. Είναι πολλές εξάλλου οι πιθανότητες ο/η υποψήφιος/α σύντροφός σας να σας θεωρήσει σκληρό καρύδι!
 9.  Αν τελικά εκείνος/η αποδειχτεί φοβικός/ή με τις βελόνες, τότε ξανασκεφτείτε το: πιθανόν η ερωτική σχέση μαζί του/της να μην είναι η καλύτερη ιδέα, αφού οι μετρήσεις και οι ενέσεις σας είναι μόνιμες και αδιαπραγμάτευτες. Δε θα μπορείτε πάντα να κρύβεστε, όσο και να το θέλετε.
 10.  ΠΟΤΕ να μην απολογείστε επειδή έχετε διαβήτη. Δε χρειάζεται άλλη εξήγηση!
Σε τελική ανάλυση, το αν θα μιλήσετε ή όχι για το διαβήτη σας είναι αποκλειστικά δική σας επιλογή. Αν νιώθετε πιο άνετα με το να μην το μοιραστείτε, τότε αυτή είναι και η επιλογή σας. Να θυμάστε, όμως, πως το να κρατάτε κρυφό κάτι που επηρεάζει κάθε πτυχή της ζωής σας θα φέρει πιθανόν προβλήματα όσο η σχέση προχωρά, και ίσως αμελήσετε να φροντίζετε τον εαυτό σας όπως πρέπει. Έχετε διαβήτη, και δεν υπάρχει κανένας λόγος να ντρέπεστε για αυτό. Ο κατάλληλος άνθρωπος θα αγαπήσει έτσι κι αλλιώς το …γλυκό εαυτό σας!

Καλές εξερευνήσεις!

day-breakfast-at-tiffanys-kiss-2
Πηγή: diabetesdaily.com, απόδοση από το glykouli.gr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα