Γυναίκες με διαβήτη και καρδιά

Οι γυναίκες με διαβήτη έχουν 40% μεγαλύτερο κίνδυνο να εκδηλώσουν οξέα στεφανιαία σύνδρομα (έμφραγμα ή στηθάγχη) συγκριτικά με τους άνδρες πάσχοντες.
γυναίκες με διαβήτη

Ανασκόπηση 19 δημοσιευμένων ερευνών που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για τη μελέτη του Διαβήτη (EASD), στη Στοκχόλμη, δείχνει ότι οι γυναίκες με διαβήτη έχουν 40% μεγαλύτερο κίνδυνο να εκδηλώσουν οξέα στεφανιαία σύνδρομα (έμφραγμα ή στηθάγχη) συγκριτικά με τους άνδρες πάσχοντες.

Η μελέτη του Νοτιοανατολικού Πανεπιστημίου της Κίνας αφορούσε σχεδόν 11 εκατομμύρια ασθενείς και στόχος ήταν να διαπιστωθεί αν ο διαβήτης έχει την ίδια επιβάρυνση στην καρδιακή υγεία ανδρών και γυναικών.
Οι ερευνητές συνέλεξαν στοιχεία από τρεις ιατρικές βάσεις δεδομένων και εντόπισαν μελέτες που είχαν γίνει το διάστημα 1966-2004, στην Ευρώπη, την Βόρεια Αμερική και την Ασία.
Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η συχνότητα του οξέος στεφανιαίου συνδρόμου ήταν 2,46 περιστατικά στις γυναίκες και 1,68 στους άνδρες.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι γυναίκες με διαβήτη έχουν 38% κίνδυνο οξέος στεφανιαίου συνδρόμου.
“Δεδομένων των ευρημάτων θα πρέπει να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την έγκαιρη διάγνωση του διαβήτη στις γυναίκες και τον λεπτομερή και τακτικό έλεγχο της καρδιάς τους” επεσήμανε ο Δρ Ξιου Ντονγκ, επικεφαλής ερευνητής της μελέτης.
ΠΗΓΗ: http://health.in.gr/

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα