Τάρτα βερίκοκο

τάρτα βερίκοκο

Εναλλακτική, ελαφριά και γευστική πρόταση τάρτας με πολλά διατροφικά οφέλη!
Χρήσιμες Πληροφορίες
Θερμιδική αξία
Μειωμένη θερμιδική αξία κατά 32 % σε σχέση με την κλασική συνταγή
227 θερμίδες ανά άτομο και 26 γραμμ. υδατάνθρακες
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20-25 λεπτά
Αναμονή: 30 λεπτά
Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος: Μέτριο κόστος
Υλικά για 6 άτομα
• 600 γραμμ. βερίκοκα
• 5 αυγά
• 45 γραμμ. κρυσταλλική σκόνη Canderel Green + 1 κ.σ επιπλέον
• 120 γραμμ. αλεύρι σίτου
• 250 ml άπαχο γάλα
• 45 γραμμ. light μαλακό βούτυρο
Εξοπλισμός
Λεπτή σήτα
6 μικρές πορσελάνινες φόρμες
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C (φυσικό αέριο σήμα 6). Ετοιμάζουμε τα βερίκοκα: τα πλένουμε, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
2. Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε την Canderel Green και χτυπάμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα. Αφήνουμε το μείγμα για 30 λεπτά.
3. Σε ένα τηγάνι, τηγανίζουμε τα βερίκοκα σε 40 γραμμ. βούτυρο για περίπου 2 λεπτά. Πασπαλίζουμε με 1 κ.σ Canderel Green και αφήνουμε να καραμελώσουν.
4. Αλείφουμε το κάτω μέρος και τις πλευρές από τις 6 μικρές φόρμες με το υπόλοιπο βούτυρο. Στρώνουμε τα καραμελωμένα βερίκοκα στις φόρμες και στη συνέχεια περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών. Ψήνουμε και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ Μια συνταγή που συμβάλλει σημαντικά στην καλή λειτουργία των ματιών καθώς περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Α. Ακόμα, παρουσιάζει αντιγηραντική και καρδιοπροστατευτική δράση χάρη στα βερίκοκα που είναι φρούτα υψηλής αντιοξειδωτικής αξίας. Το άπαχο γάλα έρχεται να δώσει μια πιο ελαφριά παραλλαγή στη συνταγή και περιέχει χρήσιμα συστατικά που συμβάλλουν στην υγεία των μυών, των οστών και του δέρματος, όπως οι υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες, το ασβέστιο και βιταμίνες του συμπλέγματος B.
ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 1.100 (In Vitro Μέτρηση)

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα