Συνεργασία του GlykouliGr με τον Δρ Φαίδων Lindberg

φαίδων Λίντμπεργκ

Το Glykouli.Gr βρίσκεται στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας του με τον Δρ. Φαίδων Λιντμπεργκ.

Ο Δρ. Φαίδων Lindberg-Χατζηπαναγιώτου είναι παθολόγος-διαβητολόγος, ειδικός σε θέματα διατροφής. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962 και τελείωσε την Ιατρική Σχολή Αθηνών το 1985. Διαμένει στη Νορβηγία για περισσότερα από είκοσι χρόνια. Στο διάστημα 1986-1990 εργάστηκε ως ερευνητής στο ορμονολογικό εργαστήριο του Πανεπιστημίου του Όσλο. Ειδικεύτηκε στην Κλινική Παθολογία, Διαβητολογία και Μεταβολικές Νόσους σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία της Νορβηγίας. Στο διάστημα 1996-1998 εργάστηκε ως μεταπτυχιακός ερευνητής στο τμήμα Ενδοκρινολογίας του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο.
portrett legefrakkΈχει σημαντικό ερευνητικό και κλινικό έργο, κυρίως σε θέματα παχυσαρκίας, διαβήτη και ορμονικών διαταραχών. Ίδρυσε και διευθύνει τέσσερα υπερσύγχρονα ιατρικά κέντρα μεταβολισμού στη Νορβηγία, που ασχολουνται με το θέμα των νοσημάτων που οφείλονται κυριως σε προβληματικό τρόπο ζωής, όπως ο διαβήτης τύπου 2, η παχυσαρκία, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, η δυσλιπιδαιμία, υπέρταση, χρόνιες φλεγμονοπάθειες κλπ. Στα κέντρα αυτά εστιάζουν κυρίως στην διατροφή, άσκηση, ψυχολογική υποστήριξη, αντιμετώπιση χρόνιου άγχους και προβλημάτων ύπνου και βέβαια και με απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή. Επίσης έχει αναπτύξει σύστημα σεμιναρίων πάνω στο θέμα διατροφή-άσκηση-υγεία που προσφέρει στο κοινό της Νορβηγίας.
Ο Δρ. Λιντμπεργκ εμφανίζεται συχνά στα διεθνή και ελληνικά Μ.Μ.Ε., συμπεριλαμβανομένου του GMTV στη Μεγάλη Βρετανία, και αρθρογραφεί σε πολλά περιοδικά και εφημερίδες. Είναι επίσης μέλος της επιστημονικής ομάδας που επεξεργάζεται τις νέες επίσημες νορβηγικές οδηγίες για άτομα με διαβήτη.
Από το 2000 ο Δρ. Φαίδων Lindberg-Χατζηπαναγιώτου έχει γράψει 15 βιβλία, πολλά από τα οποία έχουν μεταφραστεί σε 14 γλώσσες και έχουν κυκλοφορήσει σε 21 χώρες και 6 ηπείρους, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Κίνας. Από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ κυκλοφόρησε το 2004 το πρώτο του βιβλίο, Ισογλυκαιμική Διατροφή και το 2008 το βιβλίο του με τίτλο Greek Doctoræs Diet.
Ο Φαίδων Lindberg- παρουσιάζει με την Ισογλυκαιμική Διατροφή, μια επανάσταση στο φυσικό αδυνάτισμα και στην αντιμετώπιση του διαβήτη και του μεταβολικού συνδρόμου. Η ισογλυκαιμική διατροφή είναι μια απλή, εύκολα εφαρμόσιμη και επιστημονικά σχεδιασμένη μέθοδος, βασισμένη στην ιδανική ισορροπία αργά αφομοιούμενων υδατανθράκων, υγιεινών λιπών και πρωτεϊνών. Σε συνδυασμό με σωματική άσκηση σας βοηθά να παραμείνετε αδύνατοι και να αποφύγετε:
• Περιττό βάρος
• Μεταβολικό Σύνδρομο
• Διαβήτη
• Καρδιαγγειακή νόσο
Αν είστε υπέρβαροι ή έχετε την τάση να παίρνετε εύκολα βάρος, αν έχετε προδιάθεση για διαβήτη ή καρδιοπάθειες, αν νιώθετε συχνά κουρασμένοι ή κακοδιάθετοι, ή αν θέλετε να βελτιώσετε τις αθλητικές σας επιδόσεις, με το πρόγραμμα της ισογλυκαιμικής διατροφής αδυνατίζετε χωρίς στερήσεις. Με το συγκεκριμένο διατροφικό σχήμα μαθαίνετε να επιλέγετε και να συνδυάζετε σωστά αρκετή ποσότητα πρωτεϊνούχων τροφών με αργά αφομοιώσιμους υδατάνθρακες με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (GI) και φορτίο (GL), υγιεινά λιπαρά και φυτικές ίνες, ώστε ο μεταβολισμός σας να λειτουργεί φυσιολογικά και να έχετε αυξημένες καύσεις. Δεν χρειάζεται να μετράτε θερμίδες: μπορείτε να απολαμβάνετε το φαγητό σας, αρκεί να επιλέγετε τις σωστές τροφές και να τις συνδυάζετε κατάλληλα.
Ο Δρ. Λινντμπεργκ παρουσιάζει εβδομαδιαία μενού και άφθονες λαχταριστές συνταγές βασισμένες στην ελληνική ισογλυκαιμική μεσογειακή κουζίνα, που θα σας πείσουν να αλλάξετε διατροφικές συνήθειες, να απολαύσετε καλύτερη υγεία, καλύτερη ρύθμιση του σακχάρου σας και να διατηρήσετε ένα φυσιολογικό σωματικό βάρος για όλη σας τη ζωή. Ο Δρ. Λινντμπεργκ δεν ειναι μόνο ένας ειδικός ιατρός με διεθνή αναγνώριση, αλλά και εξαιρετικός σεφ στη μαγειρική.
Με την έναρξη της παραπάνω συνεργασίας, το GlykouliGr φιλοδοξεί να συμβάλει έμπρακτα στη βελτίωση της ποιότητας της διατροφής των διαβητικών ατόμων, καθώς η διατροφή αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για τη σωστή ρύθμιση του διαβήτη.
Στο GlykouliGr μπορείτε να διαβάσετε τις δύο νέες μας κατηγορίες: Συνταγές Δρ Φαίδων Λίντμπεργκ και Συμβουλές Δρ Φαίδων Λίντμπεργκ.
GlykouliGr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
υγεία πάνω απ' όλα
Περισσότερα

Στο κάλεσμα του Glykouli.gr για αντίδραση ανταποκρίθηκε ο Σύλλογος Διαβητικών Αθήνας, με επιστολή προς τους συντελεστές της εκπομής "Υγεία πάνω απ' όλα"

Πριν από μια εβδομάδα το Glykouli.gr έγραφε σχετικά με την παραπληροφόρηση που μεταδόθηκε για το θέμα του διαβήτη από…