Καυτερή σούπα με ψαρονέφρι Καυτερή σούπα με ψαρονέφρι
Χειμωνιάτικη καυτερή σούπα με μηδαμινό γλυκαιμικό φορτίο! Ανά μερίδα: Θερμίδες 303, μηδαμινό γλυκαιμικό φορτίο, Πρωτεΐνες 36 γρ., Υδατάνθρακες 6 γρ.,  Λίπος 15 γρ. (... Καυτερή σούπα με ψαρονέφρι

Χειμωνιάτικη καυτερή σούπα με μηδαμινό γλυκαιμικό φορτίο!

Ανά μερίδα: Θερμίδες 303, μηδαμινό γλυκαιμικό φορτίο, Πρωτεΐνες 36 γρ., Υδατάνθρακες 6 γρ.,  Λίπος 15 γρ. ( 3γρ. κορ. λίπη), Φυτ. Ίνες 1 γρ

Χρήσιμες Πληροφορίες

Μερίδες: 4
Απαιτούμενος χρόνος: 30′
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
Κόστος: 3/5

Υλικά

1κ.σ. παρθένο σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1πιπεριά jalapeno ή τσίλι ψιλοκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
2 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
5 φλ. ζωμό κοτόπουλου
750γρ ψαρονέφρι σε λωρίδες
2 φλ. μεξικάνικη πικάντικη σάλτσα (στα σούπερ μάρκετ)
1 κ.σ. παρθένο λάδι λιναρόσπορου (προαιρετικό για εμπλουτισμο με απαραίτητα ωμέγα 3 και 6 λιπαρά οξέα, βρίσκετε σε καταστήματα υγιεινής διατροφής)

Εκτέλεση

1. Ζεστάνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και την πιπεριά και τσιγαρίστε τα, ανακατεύοντας συχνά, για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Ρίξτε το σκόρδο και το κύμινο και συνεχίστε το ανακάτεμα για 30 δευτερόλεπτα.

2. Προσθέστε το ζωμό και αυξήστε τη θερμοκρασία στο μέγιστο. Ρίξτε στην κατσαρόλα το κρέας και αφήστε το μέχρι να πάρει να πάρει χρώμα.

3. Προσθέστε την πικάντική σάλτσα και αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει. Προθέτετε στο τέλος πριν σερβίρετε το λάδι λιναρόσπορου και ανακατεύετε. Σερβίρετε το ζεστό.

Ο Δρ. Φαίδων Lindberg-Χατζηπαναγιώτου είναι παθολόγος-διαβητολόγος, ειδικός σε θέματα διατροφής. Ο Δρ. Λιντμπεργκ σας δίνει τις συμβουλές του και παρουσιάζει εβδομαδιαία μενού και άφθονες λαχταριστές συνταγές που θα σας πείσουν να αλλάξετε διατροφικές συνήθειες και να απολαύσετε καλύτερη υγεία.

Shares

Σχετικά άρθρα

Αποδοχή
Η ιστοσελίδα glykouli.gr χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση των υπηρεσιών της. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Shares