Μηλόξυδο: 5 πλεονεκτήματα για διαβητικούς

μηλόξυδο

Απ’ όλες τις φυσικές θεραπείες και τις θεραπείες με βότανα που υπάρχουν,  για κάποιους θα είναι πιθανόν έκπληξη οι θεραπευτικές ιδιότητες που έχει το μηλόξυδο για τους ανθρώπους που νοσούν με διαβήτη.

1. Μηλόξυδο πριν το γεύμα

Οι συνεχόμενες έρευνες μας δείχνουν πως το οξικό οξύ στου μηλόξυδου περιλαμβάνει ένζυμα που συμβάλουν στην πέψη του άμυλου, δηλαδή οι υδατάνθρακες δεν απορροφώνται τόσο εύκολο από τον οργανισμό. Αυτό σημαίνει πως το μηλόξυδο έχει παρόμοια επίδραση με κάποια διαβητικά φάρμακα και βοηθάει στη διαχείριση της γλυκόζης στο αίμα.
2. Βοηθάει στο στομαχόπονο
Όσοι νοσούν με διαβήτη γνωρίζουν πόσο επώδυνος είναι κάποιες φορές ο πόνος στο στομάχι, καθώς είναι ένα κοινό και επαναλαμβανόμενο σύμπτωμα. Το μηλόξυδο, όταν αραιώνεται με λίγο νερό, μπορεί να βοηθήσει. Συχνά χρησιμοποιείται στις στομαχικές λοιμώξεις, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και για να σταματήσει τους σπασμούς στο έντερο χάρη στην πηκτινή που περιέχει.
3. Βοηθάει στη μείωση της χοληστερόλης
Όσοι νοσούν με διαβήτη είναι πιθανό να έχουν προβλήματα με τη χοληστερόλη τους και πιο συχνά με αυτό που ονομάζουμε «κακή» χοληστερόλη. Ασφαλώς ο καλύτερος τρόπο να βελτιώσει κάποιος τα επίπεδα της χοληστερόλης είναι μια ισορροπημένη δίαιτα και συχνή άσκηση, ωστόσο το μηλόξυδο μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο.
4. Βοηθάει στην απώλεια βάρους
Το μηλόξυδο μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, καθώς μειώνει την όρεξη και αυξάνει τον μεταβολισμό. Αυτό το χαρακτηριστικό, από μόνο του μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη του διαβήτη, αν όμως ήδη νοσείτε και είστε υπέρβαροι, θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος και να βελτιώσετε σημαντικά τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.
5. Τέλος, όταν υπάρχουν μώλωπες, το μηλόξυδο μπορεί να επιταχύνει την ίασή τους
Προκαλέσατε κάποιον μώλωπα κάνοντας ένεση ινσουλίνης; Είναι κάτι που συμβαίνει συχνά; Το μηλόξυδο είναι ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες και συμβάλει στην ταχεία ίαση των φλεγμονών. Ρίξτε μια ποσότητα σε ένα ύφασμα και φτιάξτε μια κομπρέσα που θα τοποθετήσετε πάνω στον μώλωπα και θα αφήσετε για 5-10 λεπτά. Η διαφορά που θα δείτε θα σας εντυπωσιάσει.
GlykouliGr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα