Διαβητικό πόδι: Νέα θεραπεία λαμβάνει έγκριση από τον FDA

διαβητικό πόδι

Ο FDA πρόσφατα ενέκρινε τη χρήση ενός προϊόντος που χρησιμοποιείται από το 1996 για να θεραπεύει εγκαύματα, επιτρέποντας πλέον την εφαρμογή του στη θεραπεία του διαβητικού ποδιού.

Το προϊόν ονομάζεται Integra Omnigraft Dermal Regeneration Matrix ή απλά Omnigraft. Τα νέα είναι ευχάριστα για τους ανθρώπους που νοσούν με διαβήτη – υπενθυμίζουμε πως οι διαβητικοί ασθενείς έχουν 25% πιθανότητες να αναπτύξουν διαβητικό πόδι κατά τη διάρκεια της ζωής τους, κάτι που οδηγεί σε 50.000 ακρωτηριασμούς το χρόνο και είναι η κύρια αιτία νοσηλείας, περισσότερο από κάθε άλλη επιπλοκή της νόσου.
Η έγκριση του FDA βασίστηκε στα αποτελέσματα έρευνας που παρακολούθησε 307 ανθρώπους με έλκη ποδιών, οι οποίοι σημείωσαν σημαντική βελτίωση κατά τη θεραπεία τους με το Omnigraft σε σύγκριση με τις υπάρχουσες κατευθυντήριες οδηγίες φροντίδας (οι οποίες περιλαμβάνουν καθαρισμό της πληγής, κάλυψη με επίδεσμο και αποφυγή άσκησης βάρους στο πόδι).
•    Με το Omnigraft οι πληγές έκλεισαν 5 εβδομάδες συντομότερα – ο μέσος όρος επούλωσης των ελκών ήταν 43 ημέρες με το Omnigraft σε σχέση με τις 78 ημέρες της κλασικής θεραπευτικής προσέγγισης. Η ταχύτητα αυτή είναι πολύ σημαντική, καθώς οι περιπτώσεις επιμόλυνσης και άλλων επιπλοκών αυξάνονται με την αύξηση του χρόνου της επούλωσης.
•    Στο 51% των ασθενών που έκαναν θεραπεία με Omnigraft, οι πληγές ήταν πλήρως θεραπευμένες συγκριτικά με το 32% της κλασικής θεραπευτικής αντιμετώπισης.
•    Το 16% των ανθρώπων που έκαναν θεραπεία με Omnigraft αντιμετώπισαν δυσμενή περιστατικά (όπως μόλυνση ή αλλεργική αντίδραση), ποσοστό που είναι χαμηλό σχετικά με το 27% που υπάρχει σήμερα.
Τι είναι το Omnigraft και πως λειτουργεί υπέρ της θεραπείας του διαβητικού ποδιού;
Το Omnigraft βοηθάει το δέρμα και τα αιμοφόρα αγγεία να αναπτυχθούν υγιώς στις περιοχές που υπάρχουν πληγές. Περιέχει σιλικόνη, κολλαγόνο αγελάδας και χόνδρο καρχαρία. Ο γιατρός σας θα σας καθαρίσει την πληγή, αφαιρώντας τον νεκρό ιστό και θα τοποθετήσει Omnigraft. Με το πέρασμα των ημερών τα κύτταρα του δέρματος θα αναπτυχθούν και θα σχηματιστούν νέα αιμοφόρα αγγεία και τελικά μετά από κάποιο χρόνο η πληγή θα κλείσει. Στους ανθρώπους με διαβητικά έλκη ποδιού, το Omnigraft συνίσταται για έλκη που διαρκούν πάνω από 6 εβδομάδες.
Καθώς η μέχρι σήμερα προσέγγιση για τη θεραπεία του διαβητικού ποδιού έχει αποτύχει σε μεγάλο βαθμό, με το Omnigraft ανοίγονται νέα ενδεχόμενα που οπλίζουν τους ασθενείς με πολύ καλύτερα θεραπευτικά αποτελέσματα.
GlykouliGr

Total
1
Shares
Σχετικά άρθρα
Οι γυναίκες με ακανόνιστο έμμηνο κύκλο έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 και καρδιακών παθήσεων, σύμφωνα με νέα έρευνα
Περισσότερα

Οι γυναίκες με ακανόνιστο έμμηνο κύκλο έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 και καρδιακών παθήσεων, σύμφωνα με νέα έρευνα

Οι γυναίκες με ακανόνιστο έμμηνο κύκλο είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2 και καρδιακές παθήσεις σύμφωνα…
Σχολικός Νοσηλευτής, Νεανικός Διαβήτης, Μητέρες με παιδιά με διαβήτη
Περισσότερα

Μανούλες με γλυκά παιδιά μιλάνε για την "διαβητική" σχολική χρονιά και τον θεσμό του νοσηλευτή στα σχολεία.

Η νέα σχολική χρονιά μόλις άρχισε και οι μαμάδες που έχουν γλυκά παιδιά, έχουν κάποιους παραπάνω και σημαντικούς λόγους…