Αυξάνεται το προσδόκιμο ζωής για τους ανθρώπους με διαβήτη Τύπου 1

προσδόκιμο ζωής

Έρευνα από την Αυστραλία καταλήγει πως οι άνθρωποι με διαβήτη Τύπου 1 ζουν περισσότερο, όχι όμως όσο ο μέσος πληθυσμός.

Η νέα έρευνα που αφορά το προσδόκιμο ζωής των ανθρώπων με διαβήτη Τύπου 1 καταλήγει σε αποτελέσματα, σύμφωνα με τα οποία μπορεί να δει κανείς το ποτήρι μισο-γεμάτο ή μισο-άδειο. Τα άσχημα νέα είναι πως το προσδόκιμο ζωής των ανθρώπων με διαβήτη Τύπου 1 παραμένει ακόμα μικρότερο από αυτό του μέσου πληθυσμού. Τα καλά νέα είναι πως οι άνθρωποι με διαβήτη Τύπου 1 ζουν περισσότερο από ποτέ.
Για την έρευνα, οι Αυστραλοί ερευνητές χρησιμοποιήσαν κυβερνητικά στοιχεία για να μετρήσουν το προσδόκιμο ζωής των ανθρώπων με Τύπου 1, από το 1997 μέχρι το 2010, σύμφωνα με αναφορά στο Diabetes in Control. Μέχρι το τέλος της περιόδου που ερεύνησαν οι επιστήμονες, οι άνδρες με διαβήτη Τύπου 1 είχαν κερδίσει 1.9 χρόνια στο προσδόκιμο ζωής τους, ενώ οι γυναίκες 1.5 χρόνια, την ίδια περίοδο. Το προσδόκιμο ζωής των ανθρώπων με διαβήτη Τύπου 1 παραμένει 12 χρόνια, κατά μέσο όρο, μικρότερο από αυτό του γενικού πληθυσμού.
Οι ερευνητές αποδίδουν τις αυξήσεις αυτές στο προσδόκιμο ζωής στη ραγδαία ιατρική πρόοδο, στην έρευνα και στην εμβάθυνση της κατανόησης του διαβήτη Τύπου 1. Όσον αφορά τα παιδιά με διαβήτη Τύπου 1, όλο και περισσότερα διαγιγνώσκονται εγκαίρως με αποτέλεσμα η ινσουλινοθεραπεία να ξεκινά νωρίς κι έτσι τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα να είναι υπό έλεγχο. Επίσης, οι αντλίες ινσουλίνης και η τεχνολογία διαχείρισης του σακχάρου έχουν βελτιωθεί αισθητά τον 21ο αιώνα, δημιουργώντας έτσι τη δυνατότητα για καλύτερο μακροπρόθεσμο έλεγχο του σακχάρου.
Με την υπόσχεση της ανάπτυξης νέων θεραπευτικών τεχνικών και εξυπνότερων αντλιών, υπάρχει ελπίδα πως το κενό στο προσδόκιμο ζωής μεταξύ των ανθρώπων με και χωρίς διαβήτη Τύπου 1 θα συνεχίσει να κλείνει.
GlykouliGr
Πηγή: https://www.diabetesdaily.com

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Αφορά και όσους πάσχουν από Διαβήτη ο εμβολιασμός με το επικαιροποιημένο εμβόλιο για Covid-19;
Περισσότερα

Αφορά και όσους πάσχουν από Διαβήτη ο εμβολιασμός με το επικαιροποιημένο εμβόλιο για Covid-19;

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί με το επικαιροποιημένο μονοδύναμο εμβόλιο ΧΒΒ.1.5 κατά της Covid-19 για τις ηλικίες 12 ετών και…