Χοιρινό με μπαλσάμικο κι ελιές

χοιρινό

Έτοιμο σε λίγα λεπτά, αυτό το γεύμα είναι ο τέλειος τρόπος για να τελειώσετε μία πολυάσχολη μέρα!
Ανά μερίδα (χωρίς τα ζυμαρικά): Θερμίδες: 525 , Γ.Φ. 0 (πολύ χαμηλό),  Πρωτεΐνες 37 g,   Υδατάνθρακες  2 g,  Λίπος 41 g (από τα οποία τα 13 g είναι κορεσμένα)  Ίνες 1 g

Χρήσιμες Πληροφορίες
Μερίδες: 4
Απαιτούμενος χρόνος: 20′
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
Κόστος: 2/5
Υλικά
3 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
3 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
1 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν ή άλλη καυτερή και όχι γλυκειά μουστάρδα
2 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένες
4 χοιρινές μπριζόλες, χωρίς κόκαλο και ορατό λίπος, περίπου 700 γρ.
2 χούφτες πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσια και κομμένες στην μέση
Ένα μεγάλο μάτσο φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο ή 2 κ.σ. ξερό
αλάτι χαμηλού νατρίου (Κάλας ή Φύτρο)
πιπέρι
Ζυμαρικά ολικής άλεσης, για σερβίρισμα
Εκτέλεση
1. Ανακατέψτε το λάδι, το ξύδι, την μουστάρδα και το σκόρδο. Χαράξτε το κρέας και από τις δύο μεριές, αλατοπιπερώστε το και βάλτε το σε ένα πιάτο. Περιχύστε με το μίγμα και αφήστε το να μαριναριστεί για 5 λεπτά.
2. Ζεστάνετε ένα τηγάνι τεφλόν μέχρι να ζεσταθεί πολύ. Βγάλτε το χοιρινό από την μαρινάδα, αφαιρώντας προσεκτικά το σκόρδο από το κρέας, και βάλτε την στην άρκη. Ψήστε το χοιρινό για περίπου 4 λεπτά την κάθε πλευρά. Βγάλτε το από την φωτιά και κρατήστε το ζεστό.
3. Βάλτε την μαρινάδα στην φωτιά μαζί με τις ελιές, αφήστε την για 2 λεπτά και μετά προσθέστε τον βασιλικό. Χύστε τους χυμούς του χοιρινού μέσα στο τηγάνι, περιχύστε το χοιρινό με το μείγμα και σερβίρετε με λίγα ζυμαρικά ολικής άλεσης (υπολογίστε 50 γρ. ωμά ζυμαρικά ανά άτομο).
Ο Δρ. Φαίδων Lindberg-Χατζηπαναγιώτου είναι παθολόγος-διαβητολόγος, ειδικός σε θέματα διατροφής. Ο Δρ. Λιντμπεργκ σας δίνει τις συμβουλές του και παρουσιάζει εβδομαδιαία μενού και άφθονες λαχταριστές συνταγές που θα σας πείσουν να αλλάξετε διατροφικές συνήθειες και να απολαύσετε καλύτερη υγεία.

Total
1
Shares
Σχετικά άρθρα