Ρολό κιμά με φακές

Ρολό κιμά με φακές

Ο κιμάς είναι εύχρηστος. Ο συνδυασμός του με φακές δίνει χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο και του δίνει ξεχωριστή υφή και γεύση. Συνδυάστε με λαχανικά και βάλτε στην κατάψυξη ό,τι περισσέψει!
Ανά μερίδα: Θερμίδες: 208 , Γ.Φ. 3,4 (πολύ χαμηλό),  Πρωτεΐνες 21 g,   Υδατάνθρακες  22 g,  Λίπος 4 g (από τα οποία τα 1.4 g είναι κορεσμένα)  Ίνες 11 g
Χρήσιμες Πληροφορίες
Μερίδες: 6
Απαιτούμενος χρόνος: 60′
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
Κόστος: 3/5
Υλικά
400 γρ. πολύ άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
1 κ.σ. σκόνη μουστάρδας
½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κ.σ. Γούστερ σος (Worcester sauce)
2 κ.σ. συμπυκνωμένη πάστα ντομάτας
400 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια κονσέρβα
200 γρ. πράσινες φακές, πλυμμένες
1 κύβο ζωμού κρέατος
2 κ.γ. φρεσκοκομμένος μαϊντανός
2 κ.γ. φρεσκοκομμένο σχινόπρασο ή κρεμμυδάκι φρέσκο
4 κ.γ. παρθένο λάδι λιναρόσπορου από κατάστημα υγιεινής διατροφής, για εμπλουτισμό με ωμέγα 3 λιπαρά οξέα-προαιρετικό)
Εκτέλεση
1. Βάλτε τον κιμά και το κρεμμύδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τσιγαρίστε το σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε καλά μέχρι να  μαλακώσει και να γίνει σχεδόν διαφανές.
2. Προσθέστε την μουστάρδα, το πιπέρι, την Γούστερ σος και την πάστα ντομάτας και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε και τις ντομάτες μαζί με μία κονσέρβα νερό και τον κύβο και αφήστε το μείγμα να πάρει μια βράση.
3. Βάλτε τις φακές, ανακατέψτε, σκεπάστε και σιγοβράστε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να βράσουν καλά και να γίνουν μία παχιά σάλτσα. Προσθέστε τα μυρωδικά και το λάδι λιναρόσπορου αν το χρησιμοποιείτε., αμέσως πριν σερβίρετε.
Ο Δρ. Φαίδων Lindberg-Χατζηπαναγιώτου είναι παθολόγος-διαβητολόγος, ειδικός σε θέματα διατροφής. Ο Δρ. Λιντμπεργκ σας δίνει τις συμβουλές του και παρουσιάζει εβδομαδιαία μενού και άφθονες λαχταριστές συνταγές που θα σας πείσουν να αλλάξετε διατροφικές συνήθειες και να απολαύσετε καλύτερη υγεία.

Total
1
Shares
Σχετικά άρθρα