Σουφλέ με πράσα, λουκάνικο και φασόλια

σουφλέ

Ένα νόστιμο σουφλέ με λουκάνικο και λαχανικά. Αν δεν χρησιμοποιήσετε το ψωμί στην συνταγή, το γλυκαιμικό φορτίο μειώνεται στο 5,5 από 13,5!
Ανά μερίδα: Θερμίδες: 269, Γ.Φ. 13.5, Πρωτεΐνες 15 g, Υδατάνθρακες 32 g, Λίπος 9 g (από τα οποία κορεσμένα τα 2 g), Ίνες 7.2 g
Χρήσιμες Πληροφορίες
Μερίδες: 4
Απαιτούμενος χρόνος: 40′
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
Κόστος: 2/5
Υλικά
1 κ.σ. ελαιόλαδο
75 γρ χωριάτικο λουκάνικο, κομμένο σε κομμάτια
4 μεγάλα πράσα, κομμένα σε λεπτές φέτες
3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε ψιλές φέτες
100 ml ημίγλυκο λευκό κρασί
2 κονσέρβες των 400 γρ φασόλια, στραγγισμένα
500 ml ζωμό λαχανικών
85 γρ ψωμί πολύσπορο δύο ημερών, κομμένο σε κομμάτια
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200C. Ζεστάνετε το λάδι, τηγανίστε το λουκάνικο για λίγα λεπτά, μέχρι να αρχίσει να ροδίζει. Βγάλτε το από την κατσαρόλα αφήνοντας το λάδι στο σκεύος. Προσθέστε τα πράσα και το μισό σκόρδο. Σοτάρετε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το κρασί, τα φασόλια και τον ζωμό. Ρίξτε αλατοπίπερο και βράστε για 5 λεπτά.
2. Εν τω μεταξύ, τρίψτε το ψωμί σε χοντρά ψίχουλα μαζί με το υπόλοιπο σκόρδο. Ρίξτε το μείγμα των πράσων σε ένα πυρέξ, προσθέστε το λουκάνικο και πασπαλίστε με τα ψίχουλα. Ψήστε για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει, και σερβίρετε λαχανικά ατμού όπως μπρόκολο ή μια σαλάτα.
Ο Δρ. Φαίδων Lindberg-Χατζηπαναγιώτου είναι παθολόγος-διαβητολόγος, ειδικός σε θέματα διατροφής. Ο Δρ. Λιντμπεργκ σας δίνει τις συμβουλές του και παρουσιάζει εβδομαδιαία μενού και άφθονες λαχταριστές συνταγές που θα σας πείσουν να αλλάξετε διατροφικές συνήθειες και να απολαύσετε καλύτερη υγεία.
 
 

Total
1
Shares
Σχετικά άρθρα