Κουνουπίδι, μπρόκολο και μετσοβόνε ογκρατέν

Κουνουπίδι, μπρόκολο και μετσοβόνε ογκρατέν

Πανεύκολο πιάτο με μπρόκολο και κουνουπίδι για ένα γρήγορο και υγιεινό γεύμα!
Ανά μερίδα: Θερμίδες: 333, Γ.Φ. 1.5, Πρωτεΐνες 21.6 g, Υδατάνθρακες 8.3 g, Λίπος 23.7 g (από τα οποία κορεσμένα τα 13.4 g), Ίνες 5.5 g
Χρήσιμες Πληροφορίες
Μερίδες: 2
Απαιτούμενος χρόνος: 20′
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
Κόστος: 2/5
Υλικά
250 γρ μπρόκολο, κομμένο σε μπουκετάκια
250 γρ κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκετάκια
100 γρ κρέμα γάλακτος light (15-20% λιπαρά)
50 γρ Μετσοβόνε, τριμμένο, συν λίγο ακόμα για το γκριλ
Λίγα φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
1. Βάλτε τα μπρόκολα και το κουνουπίδι στον ατμό μέχρι να μαλακώσουν λίγο, περίπου 5-6 λεπτά. Βάλτε την κρέμα με το τυρί και τα κρεμμυδάκια και ανακατέψτε με τα λαχανικά.
2. Βάλτε το μείγμα σε δύο μικρά πυρέξ και πασπαλίστε με μια χούφτα ακόμη τυρί. Βάλτε τα στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν.
Ο Δρ. Φαίδων Lindberg-Χατζηπαναγιώτου είναι παθολόγος-διαβητολόγος, ειδικός σε θέματα διατροφής. Ο Δρ. Λιντμπεργκ σας δίνει τις συμβουλές του και παρουσιάζει εβδομαδιαία μενού και άφθονες λαχταριστές συνταγές που θα σας πείσουν να αλλάξετε διατροφικές συνήθειες και να απολαύσετε καλύτερη υγεία.
 
 

Total
23
Shares
Σχετικά άρθρα